Ascom Myco smartphone slaagt voor security-test healthcare

11 februari 2016
Ascom-Myco
Apps
Nieuws

Ascom maakt bekend dat zijn Myco-smartphone succesvol het MobileIron Android Self Testing Program heeft doorlopen. Volgens het bedrijf is de Myco de eerste smartphone die deze mijlpaal heeft bereikt en daarmee is het toestel geschikt voor mobile healthcare-toepassingen.

MobileIron is leverancier van mobile device management (MDM) oplossingen en levert zijn diensten aan een groeiend aantal organisatie die mobile security als noodzakelijk achten. Vorige maand nog maakte het Belgische Maria Middelares (AZMM) uit Gent nog bekend MobileIron in de arm te nemen om zijn personeel op een veilige manier hun eigen toestellen te laten gebruiken.

Cruciale functies

Met de Myco belooft Ascom dat IT-managers de volledige, centrale controle hebben over alle smartphones binnen de bedrijfsomgeving. Cruciale functies die mogelijk worden gemaakt zijn toestelvergrendeling, locatiebepaling met GPS, het op afstand installeren van een basiscertificeringsinstantie, en externe handhaving van het beveiligingsbeleid. Mocht een door MobileIron beheerde Ascom Myco zoek raken dan kunnen beheerders de gegevens op het toestel op afstand volledig wissen.

Ascom introduceerde de Myco in oktober 2014. De smartphone is gemaakt van speciaal ontwikkelde materialen die bestand zijn tegen veelvuldig vallen en niet worden aangetast door ontsmettingsmiddelen. Verder is het toestel gebaseerd op open software standaarden voor integratie met andere systemen en om apps van derden te ondersteunen. Daarnaast voorzien van Ascom-uitbreidingen voor informatiebescherming, controle en prioritering.