Search
Close this search box.
Search

Baalderborg Groep besteedt ICT uit, meer aandacht voor zorg

De Baalderborg Groep, zorginstelling voor kinderen, jong volwassenen en ouderen, draagt een groot gedeelte van zijn operationele ICT-beheer over aan Previder. Het eigen IT-team kan zich zo richten op het verbeteren van ICT-diensten en processen voor zorgmedewerkers. Verder zijn de beheerkosten van de zorginstelling verlaagd en is de betrouwbaarheid van de IT-omgeving toegenomen, zo stellen beide partijen.

De Baalderborg Groep werkte met een vrij traditionele IT-omgeving, met eigen servers op twee locaties die door middel van een Citrix-omgeving naar de circa 60 zorglocaties werden ontsloten. Het draaiend houden van deze ICT-omgeving kostte de IT-afdeling veel beheertijd. Bovendien gebruikten niet alle zorglocaties een zakelijke internetverbinding, wat impact had op de betrouwbaarheid.

Door het ICT-beheer over te dragen aan Previder moet er een belangrijke professionaliseringsslag gemaakt worden. De ICT’ers van de organisatie kunnen zich nu meer met het verbeteren van de zorgprocessen bezighouden, stelt Mark Strampel, Coördinator ICT en Inkoop van de Baalderborg Groep. “Als ik zie hoe de ICT-zaken er in vergelijking tot vier jaar geleden voorstaan, dan is dat een wereld van verschil. De betrouwbaarheid is sterk toegenomen en we kunnen ons nu bezighouden met essentiële dingen die direct toegevoegde waarde hebben voor de bedrijfsvoering.”

Beter inspelen op vraag zorgmedewerker

Door de operationele ICT-zaken buiten de deur te beleggen kan het ICT-team van de Baalderborg Groep nu beter inspelen op de vraag van de zorgmedewerker. Er is nog één beheerder op locatie overgebleven, als aanspreekpunt voor andere facetten van ICT, zoals applicatiebeheer. Voorheen waren er drie fulltime beheerders in dienst. Strampel: “Van een partij als Previder verwacht je dat ze het beheer vele malen beter kunnen doen. Van een storing merk je als klant niet veel meer. Voor deze continuïteit hebben we bewust gekozen.”

De Baalderborg Groep ondersteunt en begeleidt kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een ondersteuningsvraag in het leiden van een waardevol en zo zelfstandig mogelijk leven. Previder levert managed IT diensten en adviseert, bouwt en beheert; van werkplek tot in de cloud.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
zorgaanbieders
Zorgkantoor.nl heeft nu ook informatie over zorgaanbieders
Regionale participatiehubs
Subsidie voor coalitievorming voor regionale participatiehubs
Wervingscampagne
Bijzondere wervingscampagne Reinier de Graaf
Neuromorphic Computing
Elektronische devices gebaseerd op neuromorphic computing
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Volg jij ons al?