Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
16 september 2017
Artikel delen

Baalderborg Groep besteedt ICT uit, meer aandacht voor zorg

De Baalderborg Groep, zorginstelling voor kinderen, jong volwassenen en ouderen, draagt een groot gedeelte van zijn operationele ICT-beheer over aan Previder. Het eigen IT-team kan zich zo richten op het verbeteren van ICT-diensten en processen voor zorgmedewerkers. Verder zijn de beheerkosten van de zorginstelling verlaagd en is de betrouwbaarheid van de IT-omgeving toegenomen, zo stellen beide partijen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De Baalderborg Groep werkte met een vrij traditionele IT-omgeving, met eigen servers op twee locaties die door middel van een Citrix-omgeving naar de circa 60 zorglocaties werden ontsloten. Het draaiend houden van deze ICT-omgeving kostte de IT-afdeling veel beheertijd. Bovendien gebruikten niet alle zorglocaties een zakelijke internetverbinding, wat impact had op de betrouwbaarheid.

Door het ICT-beheer over te dragen aan Previder moet er een belangrijke professionaliseringsslag gemaakt worden. De ICT’ers van de organisatie kunnen zich nu meer met het verbeteren van de zorgprocessen bezighouden, stelt Mark Strampel, Coördinator ICT en Inkoop van de Baalderborg Groep. “Als ik zie hoe de ICT-zaken er in vergelijking tot vier jaar geleden voorstaan, dan is dat een wereld van verschil. De betrouwbaarheid is sterk toegenomen en we kunnen ons nu bezighouden met essentiële dingen die direct toegevoegde waarde hebben voor de bedrijfsvoering.”

Beter inspelen op vraag zorgmedewerker

Door de operationele ICT-zaken buiten de deur te beleggen kan het ICT-team van de Baalderborg Groep nu beter inspelen op de vraag van de zorgmedewerker. Er is nog één beheerder op locatie overgebleven, als aanspreekpunt voor andere facetten van ICT, zoals applicatiebeheer. Voorheen waren er drie fulltime beheerders in dienst. Strampel: “Van een partij als Previder verwacht je dat ze het beheer vele malen beter kunnen doen. Van een storing merk je als klant niet veel meer. Voor deze continuïteit hebben we bewust gekozen.”

De Baalderborg Groep ondersteunt en begeleidt kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een ondersteuningsvraag in het leiden van een waardevol en zo zelfstandig mogelijk leven. Previder levert managed IT diensten en adviseert, bouwt en beheert; van werkplek tot in de cloud.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen