Berichten-app Siilo haalt 4,5 mln euro op voor expansie

5 oktober 2018
background-siilo
Apps
Nieuws

Siilo, een beveiligde berichtendienst voor zorgprofessionals, heeft in een financieringsronde 4,5 miljoen euro opgehaald. De leidende belegger is het Zweedse EQT Ventures fonds. De financiering wordt ingezet om de internationaal groeiambities van het Nederlands bedrijf te realiseren, met name in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Sinds de lancering in Nederland in maart 2016 is Siilo uitgegroeid naar 100.000 gebruikers in de zorgsector. Maandelijks worden ruim 7,5 miljoen berichten verwerkt. Siilo claimt daarmee de grootste berichtendienst voor de zorg in Europa te zijn. De dienst zou door zorgverleners gebruikt worden in alle Nederlandse ziekenhuizen en in buitenlandse instituten zoals St. George’s Hospital, Londen en Charité Berlin, Duitsland. De groei van Siilo in Nederland is voor internationale beleggers aanleiding geweest om te investeren in internationale groei. De beveiligde app voor instant messaging is gratis in gebruik voor zorgprofessionals en verbindt hen op een netwerkplatform voor directe communicatie. Siilo.Connect is de betaalde versie van de dienst, bestemd voor organisaties en (para)medische verenigingen. Deze versie voorziet in instrumenten voor beheer, administratie, netwerken en software-integratie.

'Verbetering efficiency, patiëntenzorg'

EQT Ventures stelt vooral te investeren in het platform omdat het onder de indruk is van de visie van het bedrijf voor de ontwikkeling van een beveiligd wereldwijd netwerk van zorgprofessionals, evenals de organische voorsprong die ze zouden hebben bereikt door zich te richten op het bouwen van een gebruiksvriendelijk product. Dat stelt Ashley Lundström, Venture Lead en Investment Advisor bij EQT Ventures. “De gezondheidszorg is vastgeroest in antieke technologieën. De realtime berichtendienst van Siilo kan de efficiëntie en patiëntenzorg aanmerkelijk verbeteren zonder de patiëntengegevens in gevaar te brengen.”

Gebruik van Siilo

In juni stelde apothekerskoepel KNMP dat apothekers de beveiligde app zouden moeten gebruiken om zo datalekken te voorkomen. Volgens de KNMP werkten er op dat moment zo’n 70.000 zorgverleners met Siilo, waaronder 2.500 apothekers. KNMP introduceerde in december 2017 zelf een virtueel ledennetwerk via het platform. KNMP-leden krijgen zo onder meer urgent ledennieuws, zoals een recall. Afgelopen mei meldde de regionale Stuurgroep ICT van de zorgregio Delft Westland Oostland en Nieuwe Waterweg Noord (DWO/NWN) dat zorgverleners in de genoemde regio de Siilo-app gingen gebruiken. De 850 betrokken artsen en andere zorgverleners in Zuid-Holland kunnen zo onder meer onderzoeksuitslagen meteen delen.   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!