Clover Health haalt 160 miljoen dollar op

ma 23 mei 2016 - 17:58
Nieuws

Het Amerikaanse Clover Health heeft bij een recente investeringsronde 160 miljoen dollar opgehaald. Het is voor de digital health startup de grootste kapitaalinjectie ooit. Tot dusver haalde Clover Health in zijn bestaan 285 miljoen dollar op.

De investeringsronde werd geleid door Greenoaks Capital terwijl ook bestaande investeerders Arena Ventures, First Round Capital, Sequoia Capital, Social Capital and Wildcat Ventures en ook de nieuwe investeerder AME Cloud Ventures, Casdin Capital, Floodgate, Nexus Ventures, Refactor Capital en Spark Capital deelnamen.

Mikken op Medicare

Clover Health is een zorgverzekeraar die door een combinatie van data-analyse en preventiezorg de schadelast omlaag brengen voor zowel consumenten als verzekeraars. Het bedrijf richt zich primair op Medicare, een sociaal verzekeringsprogramma van de Amerikaanse federale overheid, opgericht in 1965, dat instaat voor toegang tot gezondheidsverzekering voor Amerikanen die 65 jaar of ouder zijn, en jongere mensen met een handicap. Clover Health claimt een goedkoper alternatief te zijn hiervoor.

Tegelijkertijd analyseert Clover Health medische data om patiënten te identificeren die mogelijk een risico lopen zoals diabetici. Het doel hiervan is te voorkomen dat patiënten kostbare behandelingen moeten ondergaan. Een model dat mischien ook voor Europa interessant kan zijn.

Momenteel is Clover Health alleen nog beschikbaar in New Jersey en omgeving, maar het bedrijf hoopt zijn dienstverlening verder te kunnen uitrollen dankzij het verse kapitaal.