Search
Close this search box.
Search

Coronavirus zorgt voor annuleren Health Valley 2020

Het bestuur van de Stichting Health Valley Netherlands heeft besloten het Health Valley Event 2020 in Nijmegen te annuleren. Aanleiding zijn de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus. Gisteren werd bekend dat om dezelfde reden het mondiale health-event HIMSS 2020 in Florida afgelast is. In Nijmegen is vrijdag 6 maart een eerste besmetting met het coronavirus (COVID-19) geconstateerd.

Het bestuur van Health Valley stelt in een persbericht het besluit om te annuleren als onvermijdelijk te zien. Het risico van besmetting door het coronavirus door het samenbrengen van een grote groep zorgprofessionals op het zorginnovatiecongres is niet goed te overzien.

Daarbij voorziet het bestuur een flinke afname in de deelname aan het congres. Het besluit tot annulering is genomen na consultatie van diverse professionals in de zorgsector. Eenzelfde redenatie werd bij het annuleren van HIMSS 2020 gevolgd.

“Het risico is te groot dat eventuele besmetting zal leiden tot uitval van zorgprofessionals en overbelasting van lokale zorgsystemen, juist op een moment dat ze hard nodig zijn,’ aldus René Penning de Vries, bestuursvoorzitter van Health Valley.

Veel bezoekers werkzaam in zorgsector

Het Health Valley Event zou in 2020 voor de twaalfde keer gehouden worden in Pathé Nijmegen, van 10-12 maart. Dit jaar voor het eerst met een driedaags internationaal programma. Omdat veel bezoekers van het Health Valley Event werkzaam zijn in de zorgsector, voelt de organisatie een bijzondere verantwoordelijkheid en wil ze geen enkel risico nemen met het oog op het coronavirus. In Nederland heeft het RIVM 128 besmettingen met het coronavirus geconstateerd.

Verdere berichten over de afhandeling van het Health Valley Event 2020 zullen volgen in de komende dagen. Health Valley heeft niet de intentie om het geplande event van 10, 11 en 12 maart 2020 te verplaatsen naar een andere periode dit jaar.

Naar verwachting vindt de volgende editie van Health Valley Event plaats in maart 2021. Meer informatie hierover volgt de komende weken.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?