Drimpy biedt sociaal platform voor de gezondheidszorg

do 8 maart 2018 - 08:00
Drimpy-ICTH18-scaled
Databeschikbaarheid
Nieuws

Start-up Drimpy heeft een sociaal gezondheidsplatform gelanceerd dat is gericht op de patiënt die voor, tijdens én na een behandeling betrouwbare informatie en advies zoekt. Het bedrijf, dat zes jaar geleden werd opgericht, zet in op social health en is opgericht om te helpen bij het verbeteren van de gezondheid en directe ondersteuning te bieden bij de ziekte en de behandeling. De ontwikkeling van het platform gebeurde in samenwerking met verschillende partijen in de zorg.

Drimpy presenteerde zijn oplossing tijdens de voorbije e-healthweek tijdens de ICT&health conferentie in het Beatrix Theater in Utrecht. Drimpy werkt op eenzelfde manier als Facebook waarbij gebruikers informatie over zichzelf kunnen opslaan en delen met bijvoorbeeld artsen en andere zorgverleners. Zodoende komt een medisch netwerk tot stand waarbij patiënten direct kunnen communiceren met artsen. Ook kunnen artsen en zorgverleners bestaande patiëntinformatie in de eigen systemen koppelen aan de informatie die de patiënte verschaft. Voor ondersteuning in de directe omgeving van de patiënt werd een persoonlijk netwerk ontwikkeld voor onder meer familie, vrienden en mantelzorgers. Tevens biedt Drimpy een koppeling met Google Fit en Apple HealthKit. Drimpy voldoet verder aan de norm informatiebeveiliging voor de zorgsector (NEN 7510).

‘Pro’- versie in de maak

Drimpy komt uit de koker van zorgondernemer Arnold Breukhoven. Tijdens de ontwikkeling kreeg hij ondersteuning en advies van diverse artsen uit verschillende discplines. De dienst is gratis beschikbaar als basisversie en biedt opties als Profiel & Zorg Gegevens, Dagboek & Gezondheid Metingen, Dossier & Medische Geschiedenis en Zorg Teams & Groepen. De betaalde versie, 1,99 euro per maand, biedt de extra features Zorg Advies & Signaleringen, Synchroniseer Apps en Synchroniseer Wearables. Drimpy heeft een abonnementversie voor zorgprofessionals op de planning staan, maar onduidelijk is nog wanneer dit aanbod wordt gelanceerd. Met dit nieuwe aanbod wil Drimpy de kwaliteit van de geboden zorg beter bewaken.