E-healthweek 2020: Bernhoven kondigt activiteiten aan

15 januari 2020
Bernhoven-Oss-veghel-Uden
Innovatie
Nieuws

Steeds meer zorgpartijen maken met het naderen van de e-healthweek 2020 bekend wat voor activiteiten ze deze week hebben om digitale zorgtoepassingen te promoten. Het Bernhoven ziekenhuis doet op dinsdag 28 januari mee aan al weer de vierde editie van de e-healthweek. Gasten en medewerkers van Bernhoven kunnen dan in de hal van het ziekenhuis kennismaken met -e-health-mogelijkheden.

Tussen 11.00 en 15.00 uur is in de hal van het ziekenhuis een pop-up studio in het kader van de e-healthweek opgesteld. Hier presenteren organisaties zich met de nieuwste toepassingen op het gebied van digitale gezondheidszorg.

Zo kunnen bezoekers onder meer kennismaken met het 3D Lab waarin Bernhoven en het Radboudumc samenwerken. Complexe botbreuken kunnen in een 3D printer in beeld worden gebracht en geprint. Het helpt de chirurg om een lastige breuk optimaal te herstellen. Met een augmented-reality bril ziet een chirurg tegelijkertijd de werkelijke en een virtuele wereld tijdens een operatie.

Digitale keuzehulpen

Verder toont het regioziekenhuis (Oss, Veghel, Uden) digitale keuzehulpen in de vorm van PATIENT+. Bernhoven gebruikt al ruim twintig van deze digitale keuzehulpen die patiënt en arts helpen om precies dié keuze voor een behandeling te maken die past bij de persoonlijke omstandigheden van de patiënt.

De elektronische neus (e-nose) is ook te zien: een device dat ‘ruikt’ of iemand bepaalde ziektes heeft. Nog zo’n ontwikkeling is de videobril. Die kan helpen om mensen te laten ontspannen. Met de oplossingen van Biotronik en Philips VitalHealth kan de gezondheid op afstand gemonitord worden. Ervaar met een slimme pleister van Sensium de mogelijkheden van de toekomst. Verder rijdt zorgrobot Pepper rond, gericht op sociale interactie met patiënten

PGO Natuurlijk Samen

Diezelfde avond vindt een Dokter op Dinsdag @ bernhoven plaats die helemaal in het teken van de PGO Natuurlijk Samen staat. Dat PGO is de digitale gezondheidsomgeving van ziekenhuis en huisartsen waarin patiënten inzicht krijgen in hun eigen gezondheidsgegevens. Wie patiënt is in Bernhoven kan zich tijdens de Pop-up Studio meteen voor dit dossier laten inschrijven.

Steeds meer partijen uit de zorgsector maken activiteiten bekend tijdens de e-healthweek, waaronder tijdens de Openingsmanifestatie op maandag 27 januari. Zo liet Zorgverzekeraars Nederland eerder deze week weten welke zorgverzekeraars tijdens de opening van de e-healthweek aanwezig zijn en welke activiteiten zij daarna ontplooien.