Search
Close this search box.
Search

E-healthweek 2020: Bernhoven kondigt activiteiten aan

Steeds meer zorgpartijen maken met het naderen van de e-healthweek 2020 bekend wat voor activiteiten ze deze week hebben om digitale zorgtoepassingen te promoten. Het Bernhoven ziekenhuis doet op dinsdag 28 januari mee aan al weer de vierde editie van de e-healthweek. Gasten en medewerkers van Bernhoven kunnen dan in de hal van het ziekenhuis kennismaken met -e-health-mogelijkheden.

Tussen 11.00 en 15.00 uur is in de hal van het ziekenhuis een pop-up studio in het kader van de e-healthweek opgesteld. Hier presenteren organisaties zich met de nieuwste toepassingen op het gebied van digitale gezondheidszorg.

Zo kunnen bezoekers onder meer kennismaken met het 3D Lab waarin Bernhoven en het Radboudumc samenwerken. Complexe botbreuken kunnen in een 3D printer in beeld worden gebracht en geprint. Het helpt de chirurg om een lastige breuk optimaal te herstellen. Met een augmented-reality bril ziet een chirurg tegelijkertijd de werkelijke en een virtuele wereld tijdens een operatie.

Digitale keuzehulpen

Verder toont het regioziekenhuis (Oss, Veghel, Uden) digitale keuzehulpen in de vorm van PATIENT+. Bernhoven gebruikt al ruim twintig van deze digitale keuzehulpen die patiënt en arts helpen om precies dié keuze voor een behandeling te maken die past bij de persoonlijke omstandigheden van de patiënt.

De elektronische neus (e-nose) is ook te zien: een device dat ‘ruikt’ of iemand bepaalde ziektes heeft. Nog zo’n ontwikkeling is de videobril. Die kan helpen om mensen te laten ontspannen. Met de oplossingen van Biotronik en Philips VitalHealth kan de gezondheid op afstand gemonitord worden. Ervaar met een slimme pleister van Sensium de mogelijkheden van de toekomst. Verder rijdt zorgrobot Pepper rond, gericht op sociale interactie met patiënten

PGO Natuurlijk Samen

Diezelfde avond vindt een Dokter op Dinsdag @ bernhoven plaats die helemaal in het teken van de PGO Natuurlijk Samen staat. Dat PGO is de digitale gezondheidsomgeving van ziekenhuis en huisartsen waarin patiënten inzicht krijgen in hun eigen gezondheidsgegevens. Wie patiënt is in Bernhoven kan zich tijdens de Pop-up Studio meteen voor dit dossier laten inschrijven.

Steeds meer partijen uit de zorgsector maken activiteiten bekend tijdens de e-healthweek, waaronder tijdens de Openingsmanifestatie op maandag 27 januari. Zo liet Zorgverzekeraars Nederland eerder deze week weten welke zorgverzekeraars tijdens de opening van de e-healthweek aanwezig zijn en welke activiteiten zij daarna ontplooien.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?