Search
Close this search box.
Search

Gelderse Vallei vernieuwt communicatieomgeving met UC

Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) laat system integrator Triple P zijn communicatieomgeving vernieuwen, beheren en onderhouden met een systeem van Mitel. De opdracht heeft een waarde van circa 1 miljoen euro en een minimale looptijd van vijf jaar. Triple P is na een zorgvuldige marktselectie uit meerdere aanbieders gekozen.

ZGV in Ede is naar eigen zeggen een modern ziekenhuis in een verzorgingsgebied van ruim 260.000 inwoners. Het functioneren van de 168 medisch specialisten, ruim 2.600 medewerkers en 400 vrijwilligers is volgens de instelling sterk afhankelijk van een goed werkende communicatieoplossing.  Triple P is sinds de eeuwwisseling Trusted Partner van ZGV op het gebied van het vaste en draadloze netwerk.

Met de toevoeging van Unified Communications ontstaat er nu één geïntegreerd geheel voor de totale communicatieomgeving. ZGV is met de Mitel-oplossing  in staat om zijn interne processen en communicatie verder te verbeteren door de implementatie van Voice-over-WiFi en UCC. Als onderdeel van de oplossing wordt ook een aantal koppelingen gerealiseerd: integratie met het verpleeg-oproepsysteem, koppelingen met patiëntentelefonie, persoonsbeveiliging op basis van locatie-bepaling en een ESPA-koppeling met de brandmeldinstallatie.

 “Wij moeten binnen onze organisatie blindelings op het communicatiesysteem kunnen vertrouwen. Downtime is absoluut uitgesloten,” zegt John van Giessen, directeur Informatisering & Automatisering van ZGV. “Daarnaast moet het systeem gebruikersvriendelijk zijn, voldoen aan de hoogste hedendaagse eisen en moet het eenvoudig kunnen meegroeien met toekomstige ontwikkelingen. Wij hebben Triple P niet alleen geselecteerd vanwege de aangeboden state-of-the-art oplossing, maar ook om de kwaliteit van haar dienstverlening, die wij al jarenlang in de praktijk ondervinden.”

Het communicatieplatform moet ook toekomstige ziekenhuisprocessen faciliteren. Voorbeelden daarvan zijn de toenemende behoefte aan beeldcommunicatie tussen arts en patiënt en tussen artsen onderling, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?