Gelderse Vallei vernieuwt communicatieomgeving met UC

di 7 februari 2017 - 12:00
Nieuws

Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) laat system integrator Triple P zijn communicatieomgeving vernieuwen, beheren en onderhouden met een systeem van Mitel. De opdracht heeft een waarde van circa 1 miljoen euro en een minimale looptijd van vijf jaar. Triple P is na een zorgvuldige marktselectie uit meerdere aanbieders gekozen.

ZGV in Ede is naar eigen zeggen een modern ziekenhuis in een verzorgingsgebied van ruim 260.000 inwoners. Het functioneren van de 168 medisch specialisten, ruim 2.600 medewerkers en 400 vrijwilligers is volgens de instelling sterk afhankelijk van een goed werkende communicatieoplossing.  Triple P is sinds de eeuwwisseling Trusted Partner van ZGV op het gebied van het vaste en draadloze netwerk.

Met de toevoeging van Unified Communications ontstaat er nu één geïntegreerd geheel voor de totale communicatieomgeving. ZGV is met de Mitel-oplossing  in staat om zijn interne processen en communicatie verder te verbeteren door de implementatie van Voice-over-WiFi en UCC. Als onderdeel van de oplossing wordt ook een aantal koppelingen gerealiseerd: integratie met het verpleeg-oproepsysteem, koppelingen met patiëntentelefonie, persoonsbeveiliging op basis van locatie-bepaling en een ESPA-koppeling met de brandmeldinstallatie.

 “Wij moeten binnen onze organisatie blindelings op het communicatiesysteem kunnen vertrouwen. Downtime is absoluut uitgesloten,” zegt John van Giessen, directeur Informatisering & Automatisering van ZGV. “Daarnaast moet het systeem gebruikersvriendelijk zijn, voldoen aan de hoogste hedendaagse eisen en moet het eenvoudig kunnen meegroeien met toekomstige ontwikkelingen. Wij hebben Triple P niet alleen geselecteerd vanwege de aangeboden state-of-the-art oplossing, maar ook om de kwaliteit van haar dienstverlening, die wij al jarenlang in de praktijk ondervinden.”

Het communicatieplatform moet ook toekomstige ziekenhuisprocessen faciliteren. Voorbeelden daarvan zijn de toenemende behoefte aan beeldcommunicatie tussen arts en patiënt en tussen artsen onderling, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.