Search
Close this search box.
Search

Groene Hart Ziekenhuis vernieuwt ICT voor meer proactieve dienstverlening

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda heeft in samenwerking met ICT-dienstverlener Telindus haar ICT-infrastructuur vernieuwd. Zo zijn er een FlexPod-datacenteroplossing op basis van een NetApp-opslag oplossing, Cisco UCS-servers en Cisco Nexus-netwerkinfrastructuur ingevoerd.

De modernisering maakt deel uit van een overgangssituatie, waarin de ICT-afdeling van het GHZ haar meer reactieve dienstverlening verandert naar proactieve en toekomstgerichte services voor de eindgebruikers binnen het ziekenhuis. Daarvoor diende ook de noodzakelijke ICT-ondersteuning ingevoerd of gemoderniseerd  te worden.

Telindus heeft GHZ van advies gediend in de ontwerpfase, heeft de benodigde oplossingen geleverd en de nieuwe technologie uitgerold.  Volgens Peter Bakker, Manager ICT bij het GHZ, kwam het balletje aan het rollen omdat de in eigen huis draaiende storage-omgeving door omstandigheden snel vernieuwd en uitgebreid moest worden. Een tweede belangrijke stap in het project was het vernieuwen van de compute-capaciteit. Cisco UCS integreert volgens Bakker goed met NetApp en het onlangs vernieuwde VMware-platform.

Het Groene Hart Ziekenhuis biedt medisch-specialistische zorg op drie locaties: Locatie Gouda, Locatie Zuidplas en Locatie Schoonhoven. Het beschikt over zo’n 400 bedden. Er werken ruim 165 medisch specialisten, ruim 2.300 medewerkers en 130 vrijwilligers.

###GHZ###
 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?