Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
8 maart 2016
Artikel delen

Groene Hart Ziekenhuis vernieuwt ICT voor meer proactieve dienstverlening

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda heeft in samenwerking met ICT-dienstverlener Telindus haar ICT-infrastructuur vernieuwd. Zo zijn er een FlexPod-datacenteroplossing op basis van een NetApp-opslag oplossing, Cisco UCS-servers en Cisco Nexus-netwerkinfrastructuur ingevoerd.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De modernisering maakt deel uit van een overgangssituatie, waarin de ICT-afdeling van het GHZ haar meer reactieve dienstverlening verandert naar proactieve en toekomstgerichte services voor de eindgebruikers binnen het ziekenhuis. Daarvoor diende ook de noodzakelijke ICT-ondersteuning ingevoerd of gemoderniseerd  te worden.

Telindus heeft GHZ van advies gediend in de ontwerpfase, heeft de benodigde oplossingen geleverd en de nieuwe technologie uitgerold.  Volgens Peter Bakker, Manager ICT bij het GHZ, kwam het balletje aan het rollen omdat de in eigen huis draaiende storage-omgeving door omstandigheden snel vernieuwd en uitgebreid moest worden. Een tweede belangrijke stap in het project was het vernieuwen van de compute-capaciteit. Cisco UCS integreert volgens Bakker goed met NetApp en het onlangs vernieuwde VMware-platform.

Het Groene Hart Ziekenhuis biedt medisch-specialistische zorg op drie locaties: Locatie Gouda, Locatie Zuidplas en Locatie Schoonhoven. Het beschikt over zo’n 400 bedden. Er werken ruim 165 medisch specialisten, ruim 2.300 medewerkers en 130 vrijwilligers.

###GHZ###
 

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen