Search
Close this search box.
Search

Groene Hart Ziekenhuis vernieuwt ICT voor meer proactieve dienstverlening

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda heeft in samenwerking met ICT-dienstverlener Telindus haar ICT-infrastructuur vernieuwd. Zo zijn er een FlexPod-datacenteroplossing op basis van een NetApp-opslag oplossing, Cisco UCS-servers en Cisco Nexus-netwerkinfrastructuur ingevoerd.

De modernisering maakt deel uit van een overgangssituatie, waarin de ICT-afdeling van het GHZ haar meer reactieve dienstverlening verandert naar proactieve en toekomstgerichte services voor de eindgebruikers binnen het ziekenhuis. Daarvoor diende ook de noodzakelijke ICT-ondersteuning ingevoerd of gemoderniseerd  te worden.

Telindus heeft GHZ van advies gediend in de ontwerpfase, heeft de benodigde oplossingen geleverd en de nieuwe technologie uitgerold.  Volgens Peter Bakker, Manager ICT bij het GHZ, kwam het balletje aan het rollen omdat de in eigen huis draaiende storage-omgeving door omstandigheden snel vernieuwd en uitgebreid moest worden. Een tweede belangrijke stap in het project was het vernieuwen van de compute-capaciteit. Cisco UCS integreert volgens Bakker goed met NetApp en het onlangs vernieuwde VMware-platform.

Het Groene Hart Ziekenhuis biedt medisch-specialistische zorg op drie locaties: Locatie Gouda, Locatie Zuidplas en Locatie Schoonhoven. Het beschikt over zo’n 400 bedden. Er werken ruim 165 medisch specialisten, ruim 2.300 medewerkers en 130 vrijwilligers.

###GHZ###
 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
Volg jij ons al?