Search
Close this search box.
Search

Groot Brits kinderziekenhuis gaat HoloLens inzetten tijdens operaties

Eén van de grootste kinderziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft aangekondigd de HoloLens van Microsoft te gaan gebruiken in operatiekamers. Via de HoloLens kunnen artsen beeldmateriaal delen en samenwerken tijdens medische ingrepen.

Deze week maakte het Britse kinderziekenhuis Alder Hey Children’s bekend de mixed reality HoloLens van Microsoft in te gaan zetten in operatiekamers terwijl vergaderruimtes worden voorzien van Surface Hubs. Via de HoloLens krijgen artsen real-time 3D-hologrammen te zien van patiënten. Op die manier hebben artsen tijdens een operatie altijd de meest recente informatie.

Voordat een operatie van start gaat verzamelt een team van medisch specialisten van diverse disciplines informatie over de patiënt en wisselt deze onderling uit. Deze informatie neemt de chirurg mee de operatiekamer in om het juiste behandelpad te volgen. Met de HoloLens komt deze informatie veel sneller en efficiënter binnen, aldus het Alder Hey.

Het ziekenhuis werkt samen met Microsoft partner Black Marble voor de ontwikkeling van een app die de methode zal gaan ondersteunen. Black Marble’s oplossing maakt gebruik van InkCanvas en InkToolbar zodat meerder mensen tegelijkertijd notities kunnen schrijven op de Surface Hub.

Succes voor HoloLens in Erasmus MC

Vorige maand meldde het Erasmus MC dat chirurgen succesvol een proef met de HoloLens hadden afgerond. Zij gebruikten de Hololens als navigatiesysteem voor het lokaliseren van hersentumoren. Dit zorgde voor een verhoogde concentratie en aandacht van de chirurg, terwijl ook de ergonomische omstandigheden verbeterden.

Microsoft kondigde de HoloLens in 2015 aan om mee te kunnen komen met de ontwikkelingen rondom AR en VR. Veel consumenten ervaren het product als te duur, maar in het bedrijfsleven, en ook de gezondheidszorg, zijn al tal van succesvolle use cases te vinden.

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe de zorg haar toekomst implementeert? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen en/of de relevante innovaties ervaren? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn na registratie gratis maar nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en 
meld u snel aan!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?