Search
Close this search box.
Search

Groot Brits kinderziekenhuis gaat HoloLens inzetten tijdens operaties

Eén van de grootste kinderziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft aangekondigd de HoloLens van Microsoft te gaan gebruiken in operatiekamers. Via de HoloLens kunnen artsen beeldmateriaal delen en samenwerken tijdens medische ingrepen.

Deze week maakte het Britse kinderziekenhuis Alder Hey Children’s bekend de mixed reality HoloLens van Microsoft in te gaan zetten in operatiekamers terwijl vergaderruimtes worden voorzien van Surface Hubs. Via de HoloLens krijgen artsen real-time 3D-hologrammen te zien van patiënten. Op die manier hebben artsen tijdens een operatie altijd de meest recente informatie.

Voordat een operatie van start gaat verzamelt een team van medisch specialisten van diverse disciplines informatie over de patiënt en wisselt deze onderling uit. Deze informatie neemt de chirurg mee de operatiekamer in om het juiste behandelpad te volgen. Met de HoloLens komt deze informatie veel sneller en efficiënter binnen, aldus het Alder Hey.

Het ziekenhuis werkt samen met Microsoft partner Black Marble voor de ontwikkeling van een app die de methode zal gaan ondersteunen. Black Marble’s oplossing maakt gebruik van InkCanvas en InkToolbar zodat meerder mensen tegelijkertijd notities kunnen schrijven op de Surface Hub.

Succes voor HoloLens in Erasmus MC

Vorige maand meldde het Erasmus MC dat chirurgen succesvol een proef met de HoloLens hadden afgerond. Zij gebruikten de Hololens als navigatiesysteem voor het lokaliseren van hersentumoren. Dit zorgde voor een verhoogde concentratie en aandacht van de chirurg, terwijl ook de ergonomische omstandigheden verbeterden.

Microsoft kondigde de HoloLens in 2015 aan om mee te kunnen komen met de ontwikkelingen rondom AR en VR. Veel consumenten ervaren het product als te duur, maar in het bedrijfsleven, en ook de gezondheidszorg, zijn al tal van succesvolle use cases te vinden.

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe de zorg haar toekomst implementeert? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen en/of de relevante innovaties ervaren? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn na registratie gratis maar nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en 
meld u snel aan!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Alain-Labrique_bewerkt kopie
Digitale technologie is enabler voor duurzame zorg
shutterstock_317554598 kopie
Vergroten digitale patiëntbetrokkenheid zorgt voor gestroomlijnde workflows
um_mumc
Soms moet je eerst even uitzoomen om echte stappen te zetten
domotica-ouderen_Midjourney kopie
Cybercrimineel focust zich vaker op zorgleverancier
Volg jij ons al?