Hackathon Zorg voor Ouderen in Den Haag begonnen

4 oktober 2016
Nieuws

In Den Haag is de hackathon ‘Zorg voor Ouderen’ van start gegaan. Drie teams van creatieve ICT-ers uit Nederland en India gaan aan de slag met uitdagingen die zijn bedacht door mensen die bij zorg in de wijken zelf tegen problemen aanliepen. Het doel is om creatieve ICT-oplossingen te zoeken voor het zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen van ouderen, ofwel slimme oplossingen voor ouderenzorg.

De teams hebben tot vrijdag 7 oktober om de beste ideeën te bedenken voor  3 uitdagingen. Aanstaande vrijdag presenteren de teams hun oplossingen aan een vakjury tijdens de Zorginnovatiebijeenkomst die de gemeente Den Haag voor de derde maal organiseert. Dan wordt ook de winnaar bekend gemaakt.

Tijdens de hackathon zoeken de drie teams oplossingen voor :
  • Ouderen en sociale isolatie:  hoe kan sociale isolatie bij ouderen worden voorkomen en hoe kunnen ouderen worden geholpen die geen contact meer hebben met de buitenwereld?
  • Betekenis van ouderen in de samenleving: hoe kan de kennis en kunde van ouderen via een actieve dialoog worden erkend en hoe kan het een volwaardige plaats terugkrijgen in de samenleving?
  • Ouderen betrekken bij voorzieningen en activiteiten: op welke wijze kun je ouderen het beste informeren over de activiteiten en diensten die voor hen beschikbaar zijn?

Zorginnovatiebijeenkomst

De gemeente Den Haag organiseert op vrijdag 7 oktober 2016 de 3e Zorginnovatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst komen stakeholders uit de zorg- en welzijnsbranche samen met ondernemers en andere belanghebbenden. Tijdens de Zorginnovatiebijeenkomst zijn er verschillende presentaties over innovatie in de zorg en is er een interactieve workshop.

Den Haag wil met het event tonen dat het internationaal vooroploopt met zorginnovaties. Zorgwethouder Karsten Klein zal spreken over al uitgerolde zorginnovaties door zorgaanbieders in de regio Den Haag. Bert Mulder, lector Informatie, Technologie en Samenleving aan de Haagse Hogeschool, deelt de laatste inzichten op het gebied van zorgvernieuwingen.

De bijeenkomst is bedoeld voor:
  • Zorgaanbieders die op de hoogte willen zijn van de laatste innovaties in de zorg en hoe deze toe te passen zijn.
  • Ondernemers die werken aan nieuwe producten en diensten en op de hoogte willen blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.
  • Softwareontwikkelaars die willen weten aan welke uitdagingen in de zorg ze kunnen bijdragen.
  • Overheidsmedewerkers die beter willen begrijpen hoe ze innovatie in de zorg kunnen faciliteren.