Inschrijving nationale Zorginnovatieprijs van start

wo 25 januari 2017 - 13:19
Nieuws

De aanmelding voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017 is geopend. Tot en met 24 februari kunnen ondernemers hun product of dienst op het gebied van zorginnovatie inschrijven voor het jaarlijks terugkerend initiatief van Stichting Zorginnovatie Nederland en partners.

Doel van de prijs is om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te steunen. De uitreiking van de zorginnovatieprijs – waaronder een bedrag van 15.000 euro om de zorginnovatie verder te ontwikkelen – vindt op donderdag 9 maart plaats tijdens het Health Valley Event 2017.

Stichting Zorginnovatie Nederland stelt partijen die op zoek zijn naar innovaties om hun zorgaanbod te verbeteren samen te brengen met innovatieve ondernemers of startups die partners zoeken. De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de scale-up fase, die nog wat steun in de rug kan gebruiken.

In 2016 won de ScopeControl van Dovideq medical de zorginnovatieprijs omdat het bedrijf met de ScopeControl 's werelds eerste volledig automatische testapparaat voor endoscopen op de markt bracht. Jan Carel Teding van Berkhout, Dovideq medical:, stelt dat het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs de startup behalve een mooi geldbedrag enorm veel publiciteit bracht. “Daarnaast gaf het ons toegang tot een relevant netwerk, waardoor we ScopeControl met succes konden doorontwikkelen."

Bedrijven die willen meedingen naar de prijs moeten aan een aantal richtlijnen voldoen. Zo moet hun innovatie al gevalideerd en geïmplementeerd zijn en moet de ondernemer de bedrijfsvoering zelf op zich kunnen nemen. Bovendien moet de innovatie een aantoonbaar duurzaam verdienmodel opleveren en geschikt zijn voor in ieder geval de Nederlandse markt.