Jouw Omgeving haalt brons tijdens Europese ehealth-competitie

do 16 juni 2016 - 17:01
Nieuws

Jouw Omgeving heeft in de Beurs van Berlage brons gewonnen tijdens de Europese eHealth competitie, onderdeel van de HIMSS eHealth week dat vorige week woensdag van start ging in Amsterdam. Jouw Omgeving wist als enige Nederlandse inzending door te dringen tot de finale.

Jouw Omgeving, een platform voor blended online hulpverlening, werd  begin vorige maand in de Europese competitie als finalist opgenomen in de categorie “Champions”, bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en met serieuze opschaling bezig zijn. De jury beoordeelde Jouw Omgeving als kosteneffectief en efficiënt voor zowel patiënt als zorgverlener. Naast Jouw Omgeving ontvingen ook het Belgische Custodix, Oviva (Zwitserland) en NiniSpeech (Israël) brons.

Eerste plek naar Franse iHealth

De zilveren plak ging naar Symptoma, een medische zoekmachine ontwikkeld door het gelijknamige Oostenrijkse bedrijf. Hiermee kunnen artsen zoeken naar ziektebeelden via het invoeren van symptomen op basis van leeftijd, geslacht en geografische locatie. De hoofdprijs ging naar het Franse iHealth voor diens oplossing iHealth Discovery, een health management platform voor chronisch zieken waarmee zijn in staat worden gesteld de kwaliteit van hun leven te verbeteren. 

Tijdens de finale hadden de deelnemende partijen elk vijf minuten de tijd hun case te presenteren aan een jury bestaande uit internationale stakeholders en sponsors. De competitie werd georganiseerd door het Spaanse ehealth-bedrijf TICBioMed.