Search
Close this search box.
Search

LSH-topsector wil komende jaren focus op gezondheid en zorg

Innovatie-initiatief Health Holland, Top Sector Life Sciences & Health (LSH) heeft begin augustus zijn Kennis & Innovatie Agenda 2018-2021 gelanceerd. In het document met de titel Grow Motion staat beschreven wat voor de komende vier jaar de ambities zijn van Nederland op het gebied van gezondheid en zorg.

LSH is één van de negen topsectoren in Nederland. Deze sectoren zijn door het ministerie van Economische zaken aangeduid als van vitaal belang voor de Nederlandse maatschappij om belangrijke uitdagingen aan te pakken die zich ook op mondiaal gebied voordoen.

Samenwerking essentieel

De strategie van de topsector LSH voor de komende vier jaar richt zich op de mondiale uitdaging van gezondheid en zorg. Vergrijzing en leefstijl zorgt voor een snelle toename van de zorgvraag, evenals een toename van het aantal chronisch zieke mensen. Om deze mondiale uitdaging aan te gaan en de economische mogelijkheden te faciliteren die er mee gepaard gaan, is samenwerking tussen stakeholders zoals burgers, onderzoekers, overheden en bedrijven essentieel.

Topsectoren en sleuteltechnologie zoals ICT-, nano- en biotechnologie bieden volgens het strategiedocument een solide platform voor interdisciplinaire samenwerking. Daarvoor is synergie nodig, die de nieuwe Kennis- en Innovatieagenda moet bieden door de krachten van mensen en organisaties te bundelen.

Vitale burgers in gezonde economie

De routes die de Nederlandse Nationale Onderzoeksagenda uitstippelt, strategisch beleid van de Nederlandse overheid, roadmaps van het LSH, sleuteltechnologie en de verbinding met andere topsectoren vormen de fundering van de LSH-coalitie. De kernmissie voor de komende jaren is ‘vitaal functionerende burgers in een gezonde economie’.

Hiertoe zullen nationale strategische publiek-private partnerverbanden op gebieden zoals hart- en vaatziekten, dementie, regeneratieve geneeskunde en kankeronderzoek de komende jaren hun werkzaamheden versnellen en uitbreiden. Verder gaat de organisatie achter de LSH-topsector op zoek naar meer van dergelijke partnerverbanden om innovatie in gezondheid en zorg te versnellen.

Hier vindt u de volledige Kennis & Innovatie Agenda 2018-2021

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Volg jij ons al?