Search
Close this search box.
Search

Medicijnen bestellen en laten bezorgen met Etos+ app

Klanten van Etos en Thuisapotheek kunnen vanaf nu medicijnen bestellen via de Etos+ app en die afhalen in een Etos winkel of thuis laten bezorgen. In eerste instantie gaat het om een pilot waaraan zeven Etos-winkels in Haarlem en Overveen deelnemen. Etos-klanten die van de medicijnenservice gebruik willen maken, worden meteen ook klant bij Thuisapotheek. Zij verzorgen, telefonisch, apothekersadvies over receptgeneesmiddelen en medicatiebewaking.

Etos zegt met deze service in te spelen op de veranderende behoefte van de consument. Die heeft, zo blijkt uit onderzoek, meer behoefte aan gemak, snelheid en privacy bij het ontvangen of ophalen van medicijnen.

Van drogist naar gezondheidsadviseur

Daarnaast is Etos enige tijd geleden gestart zich meer en meer te profileren als gezondheidsadviseur. In oktober 2019 werd de Solvo Groep overgenomen, eigenaar van onder andere gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl.

Met die overname werd Etos de grootste aanbieder van gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland. Inmiddels heeft de van oorsprong drogisterijketen met 550 winkels zo’n 2400 gecertificeerde (assistent)drogisten in dienst. Thuisapotheek is een gecertificeerde online apotheek die receptgeneesmiddelen bij patiënten thuis via pakketpost of brievenbus verpakking levert.

Zo bestel je medicijnen via de app

Wanneer een klant een nieuw of herhaalrecept voorgeschreven krijgt via aan huisarts die bekend is bij Thuisapotheek, dan kan de klant via de Etos+ app aangeven of de medicijnen bezorgd moeten worden of ze zelf opgehaald worden. Voor het ophalen ontvangt de klant een persoonlijke code. Met die code kunnen de medicijnen vervolgens uit de beveiligde medicijnenkluis in de winkel gehaald worden.

Via de Etos+ app kunnen klanten die de medicijnservice willen gebruiken ook een intake-gesprek inplannen om de inschrijving bij Thuisapotheek af te ronden. Zij zijn verantwoordelijk voor medicatiebegeleiding en medicatiereview. Thuisapotheek verzorgt verder ook de geneesmiddelen en de klantenservice.

“Deze medicijnservice sluit goed aan bij de ingeslagen strategie van Etos en past bij de veranderende behoefte van de consument”, zegt Saskia Egas Reparaz, algemeen directeur van Etos.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?