Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
25 februari 2020
Artikel delen

Medicijnen bestellen en laten bezorgen met Etos+ app

Klanten van Etos en Thuisapotheek kunnen vanaf nu medicijnen bestellen via de Etos+ app en die afhalen in een Etos winkel of thuis laten bezorgen. In eerste instantie gaat het om een pilot waaraan zeven Etos-winkels in Haarlem en Overveen deelnemen. Etos-klanten die van de medicijnenservice gebruik willen maken, worden meteen ook klant bij Thuisapotheek. Zij verzorgen, telefonisch, apothekersadvies over receptgeneesmiddelen en medicatiebewaking.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Etos zegt met deze service in te spelen op de veranderende behoefte van de consument. Die heeft, zo blijkt uit onderzoek, meer behoefte aan gemak, snelheid en privacy bij het ontvangen of ophalen van medicijnen.

Van drogist naar gezondheidsadviseur

Daarnaast is Etos enige tijd geleden gestart zich meer en meer te profileren als gezondheidsadviseur. In oktober 2019 werd de Solvo Groep overgenomen, eigenaar van onder andere gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl.

Met die overname werd Etos de grootste aanbieder van gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland. Inmiddels heeft de van oorsprong drogisterijketen met 550 winkels zo’n 2400 gecertificeerde (assistent)drogisten in dienst. Thuisapotheek is een gecertificeerde online apotheek die receptgeneesmiddelen bij patiënten thuis via pakketpost of brievenbus verpakking levert.

Zo bestel je medicijnen via de app

Wanneer een klant een nieuw of herhaalrecept voorgeschreven krijgt via aan huisarts die bekend is bij Thuisapotheek, dan kan de klant via de Etos+ app aangeven of de medicijnen bezorgd moeten worden of ze zelf opgehaald worden. Voor het ophalen ontvangt de klant een persoonlijke code. Met die code kunnen de medicijnen vervolgens uit de beveiligde medicijnenkluis in de winkel gehaald worden.

Via de Etos+ app kunnen klanten die de medicijnservice willen gebruiken ook een intake-gesprek inplannen om de inschrijving bij Thuisapotheek af te ronden. Zij zijn verantwoordelijk voor medicatiebegeleiding en medicatiereview. Thuisapotheek verzorgt verder ook de geneesmiddelen en de klantenservice.

“Deze medicijnservice sluit goed aan bij de ingeslagen strategie van Etos en past bij de veranderende behoefte van de consument”, zegt Saskia Egas Reparaz, algemeen directeur van Etos.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

2 reacties op “Medicijnen bestellen en laten bezorgen met Etos+ app”

  1. Etos vind ik niet pefect voor het kopen van geneesmiddelen. Bij zelfmedicatie kan u steeds terecht bij uw apotheker. Hij luistert, stelt vragen over belangrijke punten en denkt met u mee. Hij zorgt samen met u voor medicatiebewaking wat uw gezondheid alleen maar ten goede komt. Hij geeft ook aan wanneer het nodig is een arts te consulteren. Ook zijn er steeds meer online apotheken zoals https://onlineapotheek.co. Bij alle online apotheken kunt u veilig en vertrouwd drogisterij producten kopen. Elke online drogist voert zijn eigen assortiment vitamines, thuistesten, make-up, crèmes, parfums, zonnebrand, middelen tegen verkoudheid en pijn, homeopathische middelen en nog veel meer drogisterij artikelen van de beste merken.

  2. Deze bepaalde arts schrijft u één medicijn voor wanneer dat op uw klacht moet zijn afgestemd. Apothekers zoals https://onlineapotheek.io lijken echter minder voorzichtig te zijn, en geven patiënten daarom vaak een ander merk medicijn mee. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt, omdat deze anders kan reageren op dit gekozen type medicatie.

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen