Search
Close this search box.
Search

Medische startup haalt vers kapitaal op om te concurreren met WebMD

De medische startup Buoy heeft bij een investeringsronde 6,7 miljoen dollar opgehaald. Het verse kapitaal is afkomstig van F-Prime Capital Partners, FundRx en enkele angel investeerders. De funding zal worden gebruikt om de activiteiten van Buoy op te schalen in de Verenigde Staten. Hierdoor zal het bedrijf nog meer gaan concurreren met WebMD, dat net als Buoy online diagnose tools biedt.

Buoy werd opgericht in 2014 door toenmalig student aan de Harvard Medical School Andrew Le, die aanliep tegen het probleem van informatieverstrekking aan patiënten. Gedurende drie jaar werkte Le met enkele andere studenten in het Innovation Laboratory van Harvard aan een nieuwe digital health tool die als soort search engine moest gaan dienen om patiënten wegwijs te kunnen maken in het aanbod van medische informatie.

De oplossing van Buoy werkt op basis van een AI-platform dat data onttrekt aan 18.000 klinische rapporten, goed voor een dekking van vijf miljoen patiënten en 1.700 aandoeningen. Volgens Le onderscheidt de symptomenchecker van Buoy zich dankzij de inzet van kunstmatige intelligentie door zijn doeltreffendheid.

Op basis van een vragenlijst worden na enkele minuten mogelijke aandoeningen en behandelmogelijkheden gepresenteerd aan de patiënt. Deze resultaten zouden een hogere betrouwbaarheid hebben dan zoekresultaten in Google, claimt het bedrijf. Volgens Le zorgt het lukraak Googelen naar symptomen en mogelijke bijbehorende aandoeningen voor onnodig veel stress en angst bij patiënten zorgen. 

Hevige concurrentie

Het nieuwe kapitaal zal worden ingezet om door te kunnen groeien in de VS. Het geld zal worden gebruikt voor het aannemen van medisch gekwalificeerd personeel, engineers, marketeers en voor de versterking van banden met ziekenhuizen en zorgverleners.

Buoy zal hoofdzakelijk gaan concurreren met WebMD, een online uitgever van medische informatie die al sinds 1996 actief is. Het platform is in de VS al groter dan welk ander health platform, inclusief die van de overheid. Eind vorig jaar stond de teller van het gemiddeld aantal maandelijkse bezoekers op 179,5 miljoen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Kankeronderzoek
UMCU studenten doen kankeronderzoek met Genmab
Thuismonitoring
Isala voegt 23 zorgpaden toe aan thuismonitoring
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Volg jij ons al?