Search
Close this search box.
Search

Mobiele medische toepassingen nog onbekend onder Nederlanders

Hoewel Nederlanders een toenemend aantal mobiele toepassingen gebruikt, zijn zij nog wel onbekend met applicaties voor medische doeleinden zoals de opslag van gegevens op hun smartphone.

Uit het onderzoek van Telecompaper komt onder meer naar voren dat 64 procent van de Nederlanders er niet eens mee bekend is dat medische gegeven op hun smartphone kunnen worden opgeslagen. Het onderzoeksbureau bekeek ook het verschil tussen zieken en niet-zieken. Zo bleek dat mensen met een ziekte vaker gebruik maken van de mogelijkheid om medische gegevens op te slaan via een daarvoor bestemde app. Namelijk elf procent versus zeven procent van de Nederlanders zonder ziekte.

Zorgen om privacy, security

Over het algemeen is ongeveer een derde van de Nederlanders van plan in de toekomst wel medische gegevens op hun smartphone (in de cloud) te gaan bijhouden. Actie wordt vooral ondernomen wanneer een arts hier om vraagt.

De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden om gezondheidsdata via mobiele apparaten flink toegenomen. De groei is vooral toe te schrijven aan de opkomst van wearables zoals smartbands en smartwatches waarmee gebruikers via sensoren bijvoorbeeld lichaamsfuncties kunnen meten.

Met de snelle toename van mobiele medische data nemen ook de zorgen toe omtrent privacy en security. Lang niet altijd is voor gebruikers duidelijk wat er met hun data gebeurt en kwaadwillenden hebben het steeds vaker voorzien op gezondheidsdata.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
Volg jij ons al?