Netwerkstoring Tergooi ziekenhuis verholpen

15 augustus 2019
laptop
ICT
Nieuws

De netwerkstoring waar het Tergooi-ziekenhuis sinds woensdagvannacht mee kampte, is opgelost. Dat meldt de ziekenhuisgroep met locaties in Hilversum, Blaricum en Weesp. De spoedeisende hulp, eerste hart-hulp en afdeling verloskunde zijn weer open. Morgen (vrijdag) gaan alle geplande afspraken en operaties gewoon door en kunnen mensen ook weer bloed laten prikken op de afdeling bloedafname.

In de nacht van woensdag op donderdag werd Tergooi getroffen door een netwerkstoring die werd veroorzaakt door een storing tussen twee netwerkcomponenten, de serverswitches. Artsen en verpleegkundigen konden daarom geen gebruik maken van hun werkplekomgeving en applicatie. Ook toegang tot het ziekenhuissysteem (zoals het EPD) was vaak niet mogelijk. Zo kregen zij bijvoorbeeld geen verwijzingen van huisartsen door en konden zij geen radiologische beelden raadplegen.

Nu de storing is verholpen, is de noodprocedure opgeheven. Afdelingen zoals de laboratoria kampen nog wel met achterstanden en verwerken deze momenteel, aldus het ziekenhuis. Ook de verwijzingen van huisartsen met het systeem Zorgdomein moeten nog verwerkt worden.

Veiligheid patiënten niet in gevaar

"De veiligheid van onze patiënten is niet in gevaar geweest", benadrukt Janneke Brink-Daamen, lid raad van bestuur van Tergooi. "Wij vinden het wel heel vervelend dat onze patiënten vertraging hebben ondervonden, of dat hun operatie of afspraak is afgezegd. ‘Patiënten worden zo snel mogelijk gebeld om een nieuwe afspraak te maken. Graag bedanken wij de omliggende ziekenhuizen voor de opvang van onze patiënten gedurende de storing."