Nieuw management-team voor GE Healthcare - Nieuwsoverzicht van 16 september

18 september 2015
Marie-Caroline_du_Reau
ICT
Nieuws

Verder in het overzicht: Ouderen vitaal met bewegingsgames - Reageren op nieuwe HKZ norm - Kaart van muizenbrein. Deel dit bericht met #icthealth

Nieuw management-team moet GE Healthcare laten groeien in de Benelux

General Electric Healthcare heeft ambitie in de Benelux. Marie-Caroline du Réau, General Manager Benelux : “De ambitie is het ontwikkelen van een autonome en flexibele lokale organisatie die tegelijkertijd sterke banden heeft met onze ontwikkelingscentra in Europa.  In de afgelopen maanden hebben wij ons vooral geconcentreerd op het verhogen van de kwaliteit van applicatie-ondersteuning en de dienstverlening naar onze klanten toe. Wij investeren veel op het gebied van personeel. Zo kunnen we snel en professioneel reageren op de modernisering van de sector. Onze doelstelling is het bieden van een toegevoegde waarde op lange termijn met een positieve impact voor onze klanten, zodat zij in staat zijn betere patiëntenzorg te bieden.” Marcus Aben, Kristof Callebaut en Marie-Caroline du Reau vormen samen het nieuwe management team. Op dit moment staat het uitgebreide persbericht van GE nog niet online.

Ouderen vitaal dankzij beweeggames

Beweging 3.0 en Axendo gaan samenwerken om ouderen vitaler te maken en te houden met behulp van beweeggames. Veel mensen weten wel dat regelmatig bewegen leidt tot een grotere kans om vitaal oud te worden en beter te blijven functioneren. Maar ouderen in Nederland bewegen vaak niet genoeg. De game die is ontwikkeld, is gebaseerd op het Kinemoto-platform dat gebruik maakt van Kinect technologie. Dat betekent dat je games kan aansturen met bewegingen. Volgens Axendo directeur Martijn Beumers is de ontwikkeling van een game voor ouderen een apart specialisme: "De vormgeving moet rustig, niet te kinderlijk en vooral aansprekend zijn. Dit doe je door onderwerpen te kiezen die voor ouderen interessant zijn, zoals bijvoorbeeld Oudhollandse spelletjes, muziek of oud beeldmateriaal."  Martijn Beumers schreef een uitgebreide blog op de site van Axendo over de samenwerking.

Reageer nu op de nieuwe HKZ-norm: ‘Ketens en Netwerken in de Zorg en het Sociale Domein’

HKZ heeft een norm voor ketens en netwerken in de zorg en het sociale domein ontwikkeld. Hierbij werkte HKZ samen met verschillende experts. Met de norm kunnen organisaties in dit domein zichtbaar maken dat zij serieus werken aan kwaliteit. Het concept van deze norm is nu gepubliceerd voor openbare kritiek; tot 14 november 2015 kunnen belanghebbende partijen het concept inzien en commentaar leveren. Wilt u meereageren? Dat kan online. Anoniem van u af klagen kan niet, u dient zich netjes te registreren. Het hele persbericht vindt u bij NEN.

Kaart van muizenbrein identificeert geestesziekten

Een nieuw, gedetailleerd model van de verbindingen in het muizenbrein kan gebruikt worden om geestesziekten te identificeren. Wetenschappers hebben een MRI gemaakt van een muizenbrein in een resolutie die 100.000 keer hoger is dan de resolutie van de huidige MRI's. De hoge resolutie betekent dat de verbindingen tussen de verschillende delen van het brein veel beter te zien zijn. Daardoor verwachten de wetenschappers dat het op termijn makkelijker wordt om geestesziekten te identificeren. "Voorheen injecteerden we fluorescerende verf in het muizenbrein en dat was een tijdrovend proces," aldus G. Allan Johnson, directeur van het Duke Centre for In Vivo Microscopy tegenover de International Business Times. Het brein werd vervolgens in plakjes gesneden, gescand en geanalyseerd in de computer. De nieuwe methode werkt vele malen sneller en nauwkeuriger. Wilt u alle details zelf nalezen? De studie is gepubliceerd in Celebral Cortex.