Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Online master voor ICT in de zorg

Health Informatics van het Academisch Medisch Centrum is onlangs officieel erkend als masteropleiding van de Universiteit van Amsterdam. De opleiding richt zich op zorgprofessionals, zoals artsen, staffunctionarissen in de zorg, verpleegkundigen en paramedici, die zich op een academisch niveau willen bijscholen op het gebied van ICT in de zorg. Met deze online opleiding kunnen zij flexibel en in deeltijd studeren en direct binnen hun eigen zorginstelling een bijdrage leveren aan ICT-projecten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De opleiding Health Informatics van het AMC richt zich op professionals met minimaal twee jaar werkervaring in de zorg. De opleiding biedt al het studiemateriaal, de interactieve sessies en (groeps)opdrachten online aan. Dit biedt studenten de mogelijkheid de master in deeltijd naast hun werk te volgen.

De opleiding bestaat uit tien modules, inclusief een afstudeeropdracht. Voorbeelden van modules zijn eHealth, informatiebeveiliging en evidence based health informatics. Bekijk hier het volledige programma.

Onderwijs accreditatie-organisatie NVAO schrijft in haar rapport: “Het panel is overtuigd van de meerwaarde van deze postinitiële masteropleiding en bevestigt de behoefte in de gezondheidszorg aan (zorg-)professionals die, uitgerust met ICT-kennis en -vaardigheden, technische en ICT-oplossingen kunnen vinden die toepasbaar zijn in de zorg.”

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen