Search
Close this search box.
Search

Patient Included, chronisch patiënt in redactieraad ICT&health: Geert-Jan van Hal

ICT&health wil de ontwikkelingen op het gebied van technologie in de zorg vanuit verschillende invalshoeken belichten. Daar hoort natuurlijk ook de stem en de ervaring van de patiënt bij.

Daarom zijn wij blij dat dat Geert-Jan van Hal vanaf nu lid van de redactieraad is. Als chronisch nierpatiënt benadert hij het onderwerp eHealth primair vanuit de stem van eindgebruikers. Geert-Jan werkt als ervaringsdeskundige voor Zorgbelang Brabant. Met zijn komst brengen wij vraag en aanbod bij elkaar in ons platform.

Adviseren vanuit cliëntperspectief
Zorgbelang Brabant geeft vanuit cliëntoogpunt advies aan zorgaanbieders, gemeenten en verzekeraars en werkt vanuit het patiënt-, cliëntperspectief aan betere zorg. Dit doen zij vooral door te participeren in netwerken, het verzamelen, bundelen en verspreiden van ervaringskennis. Vanzelfsprekend geven zij veel aandacht aan de inzet van begrijpelijke en bruikbare digitale hulpmiddelen.

Binnen Zorgbelang Brabant wordt Geert-Jan ondersteund door Dianne Prinsen, programmaleider eHealth. Dianne is al jaren bij innovatieve projecten zowel binnen als buiten Zorgbelang Brabant betrokken. Zij werkt nu aan het toekomstbestendig maken van het Persoonlijk Gezondheidsdossier (PGD).

“Bijdragen aan de beeldvorming”
Geert-Jan: “Veel consumenten hebben nog geen duidelijk beeld van eHealth. Het hulpmiddel is nog vaak onbekend bij hen. Daarom wensen consumenten goede uitleg over (zorg)mogelijkheden. Die informatie kunnen zij gebruiken om verantwoorde en vooral bewuste keuzes te maken. De vernieuwingen op dit gebied gaan razend snel, daarom wil ik er graag aan bijdragen dat mensen moeiteloos vertrouwd raken met een goede digitale zorgrelatie.”

Gasthoofdredacteur Lucien Engelen: Ik juich de komst van Geert-Jan van harte toe. De patiënt is misschien wel de meest waardevolle stem, die vaak gemist wordt bij de ontwikkeling en implementatie van eHealth. Een hulpmiddel dat juist voor hen bedoeld is!”

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?