Personeel Zaans Medisch Centrum de dupe van uitbestedingspraktijken

ma 22 december 2014 - 12:39
Abvakobo
ICT
Nieuws

Het Zaans Medisch centrum is van plan om de beveiliging, receptie, ict en onderhoud van het medisch centrum uit te besteden aan externe partijen. De catering wordt al uitbesteed. Het huidige personeel gaat met de werkzaamheden over naar het externe bedrijf, wat een verslechtering in arbeidsvoorwaarden betekent.

"Dat het personeel achteruit gaat in loon, verslechtering van verlofafspraken krijgt of een slechter pensioen is onacceptabel", aldus Karel de Buijzer, bestuurder Abvakabo FNV. "Het is heel gebruikelijk dat in dit soort situaties goede afspraken gemaakt worden over de arbeidsvoorwaarden. Het personeel gaat met het werk mee naar een nieuw bedrijf, maar mag hier geen negatieve consequenties van ondervinden. Ze moeten minimaal gecompenseerd worden."

Er heeft al veel overleg plaatsgevonden tussen Abvakabo FNV en het ziekenhuis, maar dit heeft nog niet geleid tot goede overgangsafspraken. Het personeel van de receptie en beveiliging zouden er in hun pensioen op achteruit gaan, de medewerkers van de ict op hun inkomen. Vooralsnog worden er ook nog eens geen goede werkgelegenheidsgaranties gegeven. "Als het ZMC het personeel met deze verslechteringen toch wil laten overgaan, komen er mogelijk acties."

Abvakabo FNV