Philips komt met volledig digitaal MRI-systeem

wo 12 september 2018 - 08:28
philips-vitaleye-mr-technology.download-scaled
Digitalisering
Nieuws

Philips introduceert naar eigen zeggen ’s werelds eerste MRI systeem zonder helium door een verzegelde magneet. Ingenia Ambition X 1.5MR belooft sterk verbeterde productiviteit door een volledig verzegelde BlueSeal magneet technologie en workflow-innovaties. Philips stelt met de introductie een volgende stap te zetten in de voortdurende verbetering van zijn digitale MRI-portfolio. De eerste commerciële installatie van de Ingenia Ambition X werd onlangs voltooid in Spital Uster Hospital in Zwitserland.

Het Ingenia Ambition X MRI-systeem maakt deel uit van het nieuwe, volledig digitale MRI-portfolio, dat bestaat uit systemen, software en onderhouds- en lifecycle servicediensten voor geïntegreerde oplossingen. Philips stelt dat het met dit portfolio inspeelt op de behoeften van zorgverleners voor betere en snellere diagnoses en patiëntresultaten, terwijl tegelijk een hogere productiviteit en efficiëntie gerealiseerd moet worden. De toegepaste 1.5T MR technologie vervult volgens de medische-technologieleverancier een sleutelrol in de dagelijkse praktijk van radiologie-afdelingen. Het ondersteunt zorgprofessionals bij het diagnosticeren van een breed spectrum van aandoeningen. Naarmate de zorgvraag toeneemt en budgetten verder onder druk komen te staan, kunnen productiviteitsverbeteringen bij dit diagnostische hulpmiddel, aanzienlijke efficiëntie opleveren voor zorgverleners. Zo kunnen ze meer patiënten sneller diagnosticeren, tegen lagere kosten.

Afwezigheid helium beperkt uitvaltijd

De afwezigheid van helium moet de uitvaltijd beperken, waardoor het risico op mogelijke langdurige en kostbare onderbrekingen zou zijn geëlimineerd. Werkstromen kunnen met één operator worden ondersteund en scantijd tot 50 procent verkort (met behulp van Compressed SENSE technologie). Verder vereist het systeem geen ontluchtingspijp en is het ongeveer 900 kilo lichter dan zijn voorganger. Het MRI-systeem kan hierdoor gemakkelijker op verschillende plekken geplaatst worden, wat bouwkosten kan verlagen. De permanent verzegelde BlueSeal magneet maakt het volgens Philips mogelijk om de hoeveelheid vloeibaar helium die nodig is voor koeling van de magneet sterk terugdringen, tot minder dan 0,5 procent van de huidige norm. Dit moet voor ziekenhuizen operationele voordelen opleveren zoals meer flexibiliteit met betrekking tot de installatieruimte en een snellere terugkeer naar de normale werking als er onverhoopt toch een onderbreking plaatsvindt.

Productiviteitsverbetering digitaal MRI-systeem

Ingenia Ambition X heeft enkele functionaliteiten die de productiviteit verder verbeteren, stelt Philips:
  • Met de EasySwitch dienst kan het veld van de BlueSeal magneet worden uitgeschakeld als een voorwerp of persoon vast komt te zitten in de tunnel. Zodra het probleem is opgelost, kan de magneet snel worden ingeschakeld door een technicus, zodat de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt.
  • De Ingenia Ambition X combineert begeleiding bij het voorbereiden van patiënten met de SmartExam analysetool op basis van adaptieve intelligentie, voor automatische planning, uitvoering en verwerking van scans. Hierdoor heeft één operator meer tijd om de gehele scan uit te voeren met één druk op de knop, terwijl hij of zij bij de patiënt kan blijven.
  • Philips Compressed SENSE is een applicatie die de scantijd tot 50 kan verkorten. Daarnaast biedt Philips VitalEye een nieuwe benadering om de fysiologie en ademhalingsbewegingen van de patiënt te registreren. De VitalEye technologie en algoritmen leiden tekenen van ademhaling af, waardoor de voorbereiding van een routineonderzoek in minder dan één minuut kan plaatsvinden, ook voor operators met minder ervaring.
Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!