Philips, Ypsomed willen medicatietrouw verbeteren

11 oktober 2018
Philips-Ypsomed
Samenwerking
Nieuws

Philips en Ypsomed gaan samenwerken om nieuwe digitale zelfmedicatiemonitoringdiensten te ontwikkelen en in te zetten. Ypsomed is leverancier van injectie- en infusie-systemen voor zelfmedicatie. Philips brengt zijn digitale platform HealthSuite binnen bij de samenwerking. Dat moet informatie gaan verwerken die binnenkomt via de met internet verbonden systemen van Ypsomed. Zo moet medicatietrouw vereenvoudigd worden.

De twee partijen hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend. Zij streven ernaar om de definitieve overeenkomsten in het vierde kwartaal van 2018 te ondertekenen. De samenwerking moet zogeheten SmartServices opleveren waarmee Ypsomed zijn activiteiten op het gebied van medische hulpmiddelen wil uitbreiden. Het bedrijf wil zijn farmaceutische klanten een nieuwe gebruiksklare digitale oplossing voor medicatietrouw, -bewaking en slim apparaatbeheer bieden. Ypsomed’s SmartServices draaien op het digitale platform HealthSuite van Philips. Dit cloud-gebaseerd platform is volgens Philips speciaal ontwikkeld voor de ‘complexe uitdagingen in de gezondheidszorg’. Het platform biedt tools en diensten, gericht op integratiegemak, digitaal lifecycle management en end-to-end beveiliging. Het wordt ook ingezet in de samenwerking met American Well voor het bieden van mobiele videoconsulten.

Doorbreken datasilo’s gezondheidszorgsystemen

Het open HealthSuite digitale platform van Philips is bedoeld om datasilo's die de huidige gezondheidszorgsystemen doorkruisen, af te breken door veilige toegang tot en analyse van klinische gegevens van meerdere medische apparaten mogelijk te maken. De samenwerking tussen Philips en Ypsomed is erop gericht om slimme medische apparatuur, zoals Ypsomed's YpsoMate met SmartPilot-combinatie, te integreren in een digitale architectuur die therapie-specifieke zorgpaden overbrugt. De nieuwe digitale ‘smart’ diensten moeten volgens Philips en Ypsomed een breed scala aan apparaat-georiënteerde uitdagingen adresseren. Ook ondersteunen ze zelfmedicatiediensten voor patiënten in alle stadia van chronische ziekten - zoals diabetes, multiple sclerose en reumatoïde artritis.

Vereenvoudigen medicatietrouw

"Ons partnerschap met Philips is gericht op het inbedden van slimme apparaten in een digitaal gezondheidsecosysteem dat de toegang tot therapie-relevante gegevens over medicatietrouw vereenvoudigt”, aldus Ulrike Bauer, Senior Vice President Ypsomed Delivery Systems. "Hierdoor kunnen onze farmaceutische klanten zich richten op het bouwen van therapie-specifieke digitale oplossingen voor patiënten, zorgverleners en artsen. Door de slimme apparaten en gegevens van Ypsomed te integreren in het ecosysteem van Philips HealthSuite kunnen farmaceutische bedrijven oplossingen ontwikkelen die werken via HealthSuite", voegt Dale Wiggins toe, Business Leader HealthSuite digital platform bij Philips. "Het zal de time-to-market verkorten, hen in staat stellen hun oplossingen op een veilige, HIPAA-conforme manier op te schalen en om gegevens van Ypsomed-apparaten te integreren met andere gegevensbronnen ter ondersteuning van veel verschillende toepassingen met toegevoegde waarde."   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!