Plasmacure wint Blauwe tulp met innovatieve elektronische pleister

di 1 november 2016 - 15:19
Nieuws

Plasmacure, een medtech startup uit Eindhoven dat zich bezighoudt met een innovatieve behandeling voor de genezing van chronische wonden, heeft de blauwe tulp gewonnen in de categorie Health & Wellbeing.

De categorie Health & Wellbeing beoordeelt concepten die de focus hebben op de verbetering van de levenskwaliteit en gezondheidszorg van consumenten en cliënten. Plasmacure ontwikkelt een innovatieve elektronische pleister, die ervoor moet zorgen dat chronische wonden van diabetespatiënten genezen.

Pijnloze behandeling

Op de website van Plasmacure valt het volgende te lezen over het product: “De elektronische pleister is de bron van het koud-plasma dat de bacteriën doodt en de wondgenezing stimuleert. Het unieke aan ons pleisterconcept is dat deze pleister flexibel is en daardoor goed aansluit op de wond. Dit is essentieel voor een effectieve behandeling. De pleister wordt over de wond heen geplaatst en aangesloten op de pulser. Na een korte behandeling van 1 minuut wordt de pleister weer verwijderd. De pleister is zo ontworpen dat hij geschikt is voor eenmalig gebruik. De behandeling is pijnloos.”

Hervormingen binnen de zorgsector moeten naast een betere zorgervaring van cliënten vooral ook leiden tot kostenbesparing. De vraag naar goede zorg groeit allereerst door de vergrijzing, maar ook omdat de consument steeds meer waarde hecht aan zorg op maat. Hierdoor stijgen de zorgkosten enorm en neemt de vraag naar zorg op maat flink toe. De uitdaging in innovatie ligt vooral op het goed implementeren van innovaties, zodat zorg op maat efficiënt en effectief kan worden geleverd.