Search
Close this search box.
Search

Showroom ‘Zorg van Nu’ toont nut slimme zorgtechnologie

De komende vier maanden kunnen Rotterdammers in de showroom ‘Zorg van Nu’ kennis maken met mogelijkheden die slimme zorgtechnologie te bieden heeft voor zaken zoals zorg-op-afstand en langer zelfstandiger thuis kunnen wonen. De Showroom sluit aan op projecten die in Rotterdam al lopen op het gebied van zorginnovatie.

De showroom aan de Lijnbaan 32 is op 9 oktober geopend door Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Hugo de Jonge, wethouder Zorg van Rotterdam. Zij maakten kennis met diverse technologische mogelijkheden van digitale zorgtoepassingen. Verder pitchen ondernemers innovatieve zorgideeën en vertelde een ervaringsdeskundige over het gebruik van zorgtechnologie.

De showroom sluit aan op enkele projecten die al lopen binnen de Gemeente Rotterdam op het gebied van zorginnovatie. Een voorbeeld van een innovatie van Rotterdamse bodem, die ook in de showroom tentoon wordt gesteld, is technologiehuisje ‘TOOS’, dat door middel van technologie in huis ouderen langer zelfstandig thuis helpt te wonen.

Promotie slimme zorgtechnologie

Slimme zorgtechnologieën kunnen volgens VWS een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven, het contact met zorgverleners, de regie over de eigen gezondheid en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Denk aan een programma dat online logopedie aanbiedt, animaties die bijsluiters van medicijnen op een heldere manier kunnen uitleggen en slimme huishoudelijke apparaten die ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

De Showroom moet mensen laten ervaren welke voordelen er met deze technologieën behaald kunnen worden. Bezoekers kunnen productdemonstraties bijwonen, meedoen aan een quiz en enkele toepassingen om de gezondheid te meten zelf uitproberen. Ook is er ruimte voor bezoekers om in gesprek te gaan met het ministerie van VWS en bureau Zorginnovatie, om vragen te stellen, ervaringen te delen en samen oplossingen te verkennen voor de problemen die worden ervaren.

Showroom initiatief van VWS, Bureau Zorginnovatie

De showroom is een initiatief van het Ministerie van VWS en Bureau Zorginnovatie, dat via het uithangbord Zorginnovatiewinkel slimme zorgtechnologie promoot. Van 19 tot en met 23 september stonden de mensen van de Zorginnovatiewinkel samen met innovators en medewerkers van VWS op de 50plus beurs met de Showroom Zorg van Nu. Er kwamen 100.000 mensen naar de beurs en het overgrote deel daarvan kwam ook een kijkje nemen in de showroom.

Volgend jaar zal de showroom op verschillende evenementen en publieksbeurzen aanwezig zijn. Ook helpt Bureau Zorginnovatie gemeenten om zelf een showroom over dit onderwerp op te zetten. Op die manier kan op verschillende plaatsen in het land een nog breder publiek bereikt worden.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?