Siemens Healthineers introduceert MRI-scanner met BioMatrix-technologie

di 30 mei 2017 - 16:53
Nieuws

Health technology onderneming Siemens Healthineers heeft de Magnetom Vida gepresenteerd, een MRI-scanner die wereldwijd de eerste zou zijn die is uitgerust met BioMatrix-technologie. Dit is een nieuwe scantechnologie voor MRI-onderzoek waarmee scannen sneller gaat voor patiënten en artsen meer informatie uit een scan kan halen.

Met behulp van intelligente software moet de Magnetom Vida het  scannen uitgebreider, patiëntvriendelijker en sneller maken. Uit de scans is zo meer informatie te halen dan voorheen, terwijl artsen patiënten beter kunnen voorzien van een gericht behandelplan. De Magnetom Vida zet zo volgens Siemens Healthineers een volgende stap richting gepersonaliseerde zorg.

Siemens Healthineers stelt de Magnetom Vida ontwikkeld te hebben in nauwe samenwerking met haar klanten. De Magnetom Vida houdt rekening met de fysieke en fysiologische eigenschappen van patiënten, aldus de gezondheidsdochter van Siemens. De soft- en hardware van de MRI-scanner moeten er voor zorgen dat patiënten snel, nauwkeurig en patiëntvriendelijk gescand wordt. Dit geldt ook voor het scannen van obese of astmatische patiënten.

Minder tijd kwijt aan onderzoek

Met behulp van de automatische patiëntpositionering, gebaseerd op intelligente lichaamsmodellen, wordt de scantafel automatisch naar de correcte positie verplaatst. Patiënten hoeven door de technologie niet langer hun adem in te houden of stil te liggen en zijn hierdoor minder tijd kwijt aan het onderzoek. Met een intuïtieve touchscreen gebruikersinterface is het voor laboranten eenvoudiger om de MRI-scanner te bedienen.

De scanner met BioMatrix-technologie is volgens Siemens Healthineers een antwoord op de groeiende behoefte aan complexer onderzoek met behulp van precisiescans. De Magnetom Vida garandeert een verbeterde beeldkwaliteit ten opzichte van systemen uit vorige generaties en versnelt het scanproces met 30 procent, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het onderzoek.

Meer gepersonaliseerde therapie

Kees Smaling, algemeen directeur bij Siemens Healthineers, noemt de Magnetom Vida een goed voorbeeld van technologieontwikkeling in samenspraak met klanten, waarbij een focus ligt op het ontwikkelen van meer gepersonaliseerde therapie naast het vergroten van efficiency en terugbrengen van zorgkosten.