Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
14 december 2016
Artikel delen

Universiteit van Tilburg en JADS onderzoeken big data in relatie tot zorg

De aankomende vijf jaar zullen De Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) en de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) onderzoek doen rondom big data en het gebruik daarvan in de zorgsector. Het onderzoek wordt ondersteunt door Zorgverzekeraar CZ.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Zorgverzekeraars krijgen tegenwoordig enorm veel data te verwerken. "Aan de ene kant kun je daaruit met moderne technologie van alles afleiden, aan de andere kant moet de privacy van onze verzekerden te allen tijde gewaarborgd zijn", zegt CZ-bestuurder Arno van Son. "Data Science helpt ons te innoveren en antwoorden te vinden op de privacyvraagstukken die daarmee samenhangen."

Twee bijzonder hoogleraren, twee promovendi en een Professional Doctorate in Engineering (PDEng) gaan van 2017 tot en met 2021 onderzoek doen naar big data als bron van disruptie in de zorg en big data als de drijver van personalisatie van zorg.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen