Vancis beschikt over ISAE3402 Type I rapport

vr 27 november 2015 - 09:55
Bergbeklimmer
ICT
Nieuws

Vancis heeft beheersmaatregelen uit ISO27001:2013 en ISO27002:2013 gebruikt om haar interne beheersing rondom haar datacenter-, cloud- en managed dienstverlening verder te formaliseren en bovendien te laten auditen.

Met goed gevolg: Vancis beschikt nu over een ISAE3402 Type I rapport. Vancis is trots op dit resultaat. Alex Klaassen, partner bij Koenen & Co, overhandigde het rapport gisteren op het hoofdkantoor van Vancis.

Certificering is belangrijk

Bedrijven besteden steeds meer uit aan externe serviceorganisaties. Dit geldt ook voor bedrijfskritische activiteiten. Maar de verantwoordelijkheid voor die activiteiten ligt nog steeds bij het bedrijf zelf. In die situatie geeft de certificering zekerheid. 

Audits

Om de interne beheersing nu en in de toekomst blijvend te garanderen, vinden er vanaf nu regelmatig interne en externe audits plaats bij Vancis. Het doel is om over 2016 voor de eerste keer een ISAE3402 Type II rapport op te laten stellen. Dit rapport moet dan aantonen dat de beheersmaatregelen er zijn én goed functioneren. 

Toezichthouders

Paul van Roozendaal, Algemeen Directeur Vancis: "Met dit rapport bewijzen we dat we de lat voor de kwaliteit van onze dienstverlening voortdurend hoog leggen. Veel klanten hebben te maken met toezichthouders. Wij ervaren het als plicht om onze dienstverlening te laten aansluiten op de kwaliteitseisen van onze klanten en deze toezichthouders. Met dit ISAE3402 rapport en de eerdere ISO9001 en ISO27001 certificeringen geven we onze klanten de zekerheid dat de uitbesteding van ICT-dienstverlening bij ons in goede handen is."