Veel bedrijven breiden hun datacenter uit

De laatste tijd komen verschillende onderzoeksorganisaties met het bericht dat er de komende jaren een enorme datagroei zal plaatsvinden. Dit kan dan ook de reden zijn dat veel bedrijven hebben besloten meer met elkaar te gaan samenwerken om hun datacenters te versterken, zodat ze deze stroom van data aankunnen in de toekomst.

Data is aan het toenemen
Uit onderzoek in opdracht van EMC is gebleken dat de hoeveelheid data zal vertienvoudigen in de komende zes jaar. Bovendien voorspellen zij dat het Internet of Things hiervan waarschijnlijk de oorzaak is.

Betere datacenters
Om deze enorme hoeveelheid data aan te kunnen, zullen goede datacenters nodig zijn, met voldoende opslagcapaciteit. De verwachting is alleen dat wanneer er niet tijdig actie wordt ondernomen, de datacenters niet genoeg data aan zullen kunnen.

Samenwerking
Het is dan ook niet zo gek dat veel bedrijven nu besluiten om hun datacenters te versterken. Dit doen ze onder andere door samen te werken met elkaar. Alles om verzekerd te zijn van een goede opslag van Big Data.

i3 Groep en Fujicolor Benelux
i3 Groep helpt Fujicolor Benelux met het opzetten van een nieuw, verbeterd datacenternetwerk. Deze samenwerking vond in het verleden al vaker plaats. Ze merken dat de vraagstukken rondom servers en storage steeds complexer worden en daarom beginnen zij bij het verbeteren van het netwerk. Het netwerk is namelijk cruciaal voor de prestatie van de IT-omgeving.

Interxion en KWF
KWF heeft besloten haar IT-infrastructuur onder te brengen in het datacenter van Interxion. Wat KWF namelijk belangrijk vindt, is dat het datacenter optimale verbindingsmogelijkheden biedt door de grote hoeveelheid van aangesloten carriers en netwerkproviders met een hoge beschikbaarheid.

Trans-iX breidt uit
Door de groei die Trans-iX de laatste jaren heeft doorgemaakt, was het slechts een kwestie van tijd voordat besloten werd om het datacenter uit te breiden. Dit moest wel gebeuren, aangezien dit de enige manier is om te voorzien in de groeiende behoefte van zijn klanten aan IT oplossingen. Veel bedrijven zijn dus bezig om het datacenter uit te breiden, om op die manier om te kunnen gaan met de grote toename in data. Bent u er al mee bezig?

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
corona
ChatGPT kan helpen om vaccinatiegraad te verhogen  
Volg jij ons al?