Search
Close this search box.
Search

Veel bedrijven breiden hun datacenter uit

De laatste tijd komen verschillende onderzoeksorganisaties met het bericht dat er de komende jaren een enorme datagroei zal plaatsvinden. Dit kan dan ook de reden zijn dat veel bedrijven hebben besloten meer met elkaar te gaan samenwerken om hun datacenters te versterken, zodat ze deze stroom van data aankunnen in de toekomst.

Data is aan het toenemen
Uit onderzoek in opdracht van EMC is gebleken dat de hoeveelheid data zal vertienvoudigen in de komende zes jaar. Bovendien voorspellen zij dat het Internet of Things hiervan waarschijnlijk de oorzaak is.

Betere datacenters
Om deze enorme hoeveelheid data aan te kunnen, zullen goede datacenters nodig zijn, met voldoende opslagcapaciteit. De verwachting is alleen dat wanneer er niet tijdig actie wordt ondernomen, de datacenters niet genoeg data aan zullen kunnen.

Samenwerking
Het is dan ook niet zo gek dat veel bedrijven nu besluiten om hun datacenters te versterken. Dit doen ze onder andere door samen te werken met elkaar. Alles om verzekerd te zijn van een goede opslag van Big Data.

i3 Groep en Fujicolor Benelux
i3 Groep helpt Fujicolor Benelux met het opzetten van een nieuw, verbeterd datacenternetwerk. Deze samenwerking vond in het verleden al vaker plaats. Ze merken dat de vraagstukken rondom servers en storage steeds complexer worden en daarom beginnen zij bij het verbeteren van het netwerk. Het netwerk is namelijk cruciaal voor de prestatie van de IT-omgeving.

Interxion en KWF
KWF heeft besloten haar IT-infrastructuur onder te brengen in het datacenter van Interxion. Wat KWF namelijk belangrijk vindt, is dat het datacenter optimale verbindingsmogelijkheden biedt door de grote hoeveelheid van aangesloten carriers en netwerkproviders met een hoge beschikbaarheid.

Trans-iX breidt uit
Door de groei die Trans-iX de laatste jaren heeft doorgemaakt, was het slechts een kwestie van tijd voordat besloten werd om het datacenter uit te breiden. Dit moest wel gebeuren, aangezien dit de enige manier is om te voorzien in de groeiende behoefte van zijn klanten aan IT oplossingen. Veel bedrijven zijn dus bezig om het datacenter uit te breiden, om op die manier om te kunnen gaan met de grote toename in data. Bent u er al mee bezig?

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?