Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Vivid Vision haalt 2,2 miljoen dollar op voor VR-tool tegen lui oog

Vivid Vision heeft 2,2 miljoen dollar aan startkapitaal opgehaald bij SoftTech VC’s Jeff Clavier, The Venture Reality Fund (The VR Fund), CRCM Ventures, SOS Ventures, Anorak Ventures en Liquid 2 Ventures, een VC-firma die wordt geleid door voormalig NFL quarterback Joe Montana. Het geld zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van VR-tools die patiënten met oogproblemen kunnen helpen.
Momenteel is de VR-behandeling van Vivid Vision al beschikbaar in meer dan 90 klinieken wereldwijd.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De behandeling richt zich specifiek op stoornissen zijn in het binoculair zien en visueel functioneren, met name het “luie oog” en scheelzien. De gevolgen voor patiënten zijn vooral te merken op het gebied van sociale interacties waardoor deze groep een bepaald stigma heeft gekregen.

Vivid Vision werd in 2014 opgericht door James Blaha, die zelf aan de aandoening amblyopie, de medische term voor lui oog, lijdt. Hij voerde de eerste experimenten met zijn VR-oplossing op zichzelf uit waarna zichtbaar herstel optrad en Blaha hiermee wereldwijde aandacht genereerde.

Consumentenversie in de maak

In 2015 lanceerde Vivid Vision zijn eerste klinische therapie voor optometristen en oogartsen.Sindsdien hebben de meer dan 90 klinieken 6,000 patiënten met oogproblemen geholpen. De gemiddelde behandeling duurde acht maanden waarbij de patiënt één of twee behandelingen per week onderging.

Hoewel de VR-behandeling momenteel alleen nog beschikbaar is op doktersvoorschrift en alleen onder toezicht van een professionele zorgverlener is Vivid Vision van plan ook een versie voor thuisomgevingen te lanceren. Naar verwachting komt Vivid Vision Home later dit jaar beschikbaar voor zowel desktop als mobiel en ook voor deze versie is een doktersvoorschrift vereist.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen