Search
Close this search box.
Search

00:07: als de verbinding mislukt

Stel je voor, het is nacht. Je wordt wakker en ziet op de wekker dat het 0:07 is. Ruim een uur eerder heb je je op bed laten leggen. Maar dit alles terzijde. Een behoorlijk zere heup heeft je uit de slaap gehaald.

Sinds ik mijzelf nog iets kon bewegen, slaap ik op mijn rug. Hoewel mij verteld werd dat het wisselen van houdingen verstandig zou zijn, deed ik daar niets mee. Ik sliep immers goed! Enkele jaren geleden wees een ergotherapeut mij nogmaals op het belang ervan en op het bestaan van een speciaal systeem hiertoe. Een soort van boekensteunen om mij te fixeren en dan om de twee uur van houding te laten wisselen. Dus gebroken nachten! Ammehoela! Eigenwijs?

Enkele maanden terug ontdekte ik bij toeval slaapapneu. Was dit sinds kort? Al jarenlang? Kweenie! Zuurstofondersteuning wordt aangeraden in zo’n geval. Maar verschillende mogelijkheden daartoe waren voor mij geen optie, vanwege een blaaspijpje boven mijn mond, wanneer ik op bed lig. Maar wie weet zou wisselligging helpen! Toen ging ik min of meer overstag.

Als de smartphone weigert
Voordat er ontzettend dure boekensteunen worden aangeschaft, probeer ik de wisselligging eerst provisorisch uit. Gewoon wat kussens in de rug. Ondanks mijn speciale matras word ik vaak na zo’n twee uur niet geheel vanzelf wakker met een beurse heup. Zo dus ook om 0:07. Als ik hulp wil vragen, dus op het pijpje blaas, weigert mijn smartphone dienst. Niet voor het eerst.

Op mijn huidige rolstoel zorgen een smartphone – specifieker de Click to Phone-app – in combinatie met een zender-/ontvangertje, de zogeheten Housemate, voor de omgevingsbesturing. Als ik op bed lig, gaan smartphone en Housemate met mij mee. Gedoe? Valt wel mee.

Behalve dat de combinatie Geert en techniek niet altijd werkt, wil de samenwerking tussen Housemate en smartphone ook niet altijd lukken. Waarschijnlijk was ik bij het aanschaffen van de smartphone gewoon een gierigaard. Mijn vette Motorola was niet alleen goedkoop, maar ook een kat in de zak. Beide apparaatjes bijten elkaar geregeld, met een hulpeloze Geert als gevolg. Mijn teleurstelling zou door de muren heen hoorbaar kunnen zijn. Maar ook om 0:10 uur?

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Wervingscampagne
Bijzondere wervingscampagne Reinier de Graaf
Neuromorphic Computing
Elektronische devices gebaseerd op neuromorphic computing
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.