Programma

Blog
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
26 november 2018
Artikel delen

‘Gezondheidspas moet mensen meer regie geven’

Een Gezondheidspas, een app met daarop de belangrijkste gezondheidsgegevens voor iedereen. Dat is waar Greet Veltman zich sterk voor maakt. De 90-jarige Greet uit Noord-Holland noemt zich een zorggebruiker op een missie om de zorg te verbeteren. Ze ziet daarbij digitalisering als een belangrijke manier om mensen zoals haar meer regie te geven over hun eigen gezondheid.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het doel van de Gezondheidspas voor iedereen zoals Veltman die voor zich ziet, is een veilige app die altijd en overal de belangrijkste medische gegevens in één oogopslag biedt, evenals persoonsgegevens en mensen die in noodgevallen gebeld moeten worden.

Sneller handelen met Gezondheidspas

Doordat direct te zien is wat voor aandoeningen, allergieën en bloedgroep iemand heeft, kan er volgens Veltman sneller en beter gehandeld worden in noodgevallen. Men kan in de app ook gegevens toevoegen zoals behandelaars – fysiotherapeuten, specialisten – en hun NAW-gegevens.

Voor mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, zou er een (digitaal) woordenboek beschikbaar moeten zijn zodat zij alles in hun eigen taal kunnen opschrijven. Voor mensen met een visuele beperking zou de app de gegevens moeten kunnen oplezen.

Bekijk de video over de Gezondheidspass.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen