Search
Close this search box.
Search

‘Gezondheidspas moet mensen meer regie geven’

Een Gezondheidspas, een app met daarop de belangrijkste gezondheidsgegevens voor iedereen. Dat is waar Greet Veltman zich sterk voor maakt. De 90-jarige Greet uit Noord-Holland noemt zich een zorggebruiker op een missie om de zorg te verbeteren. Ze ziet daarbij digitalisering als een belangrijke manier om mensen zoals haar meer regie te geven over hun eigen gezondheid.

Het doel van de Gezondheidspas voor iedereen zoals Veltman die voor zich ziet, is een veilige app die altijd en overal de belangrijkste medische gegevens in één oogopslag biedt, evenals persoonsgegevens en mensen die in noodgevallen gebeld moeten worden.

Sneller handelen met Gezondheidspas

Doordat direct te zien is wat voor aandoeningen, allergieën en bloedgroep iemand heeft, kan er volgens Veltman sneller en beter gehandeld worden in noodgevallen. Men kan in de app ook gegevens toevoegen zoals behandelaars – fysiotherapeuten, specialisten – en hun NAW-gegevens.

Voor mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, zou er een (digitaal) woordenboek beschikbaar moeten zijn zodat zij alles in hun eigen taal kunnen opschrijven. Voor mensen met een visuele beperking zou de app de gegevens moeten kunnen oplezen.

Bekijk de video over de Gezondheidspass.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?