Search
Close this search box.
Search

Live meekijken met de slimme bril

Twee weten meer dan één. Maar, het kan behoorlijk druk zijn als er ineens meerdere mensen aan je bed staan om je zorg te verlenen, zeker bij je thuis. Toch is het goed als er andere zorgverleners meekijken bij het bieden van (thuis)zorg. Een slimme bril maakt dit mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld een specialist meekijken vanuit zijn praktijk.

Hoe werkt het: de zorgverlener die bij je thuis komt, zet een slimme bril op. Hij of zij maakt verbinding met een andere zorgverlener die ergens anders zit. Het ziet er misschien wat gek uit. Maar de zorgverlener bij je thuis heeft zijn of haar handen vrij, terwijl een tweede zorgverlener op afstand live kan meekijken. Die kan bijvoorbeeld mee bepalen hoe je wond eruitziet. Er komt dus maar één zorgverlener bij jou thuis en dat is wel zo rustig.

De smart glass maakt het mogelijk dat zorgverleners op afstand meekijken naar handelingen van andere zorgverleners of op afstand cliënten kunnen observeren.

Dit filmpje is gemaakt in het kader van de ‘Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst’.  Voor de challenge ging het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op zoek naar verpleeghuizen met een goed werkend voorbeeld van technologie die navolging verdient. Doel van de challenge is met nieuwe technologie het werk van de medewerker aantrekkelijker maken en de kwaliteit en veiligheid van zorg vergroten.

Slimme oplossingen ontdekken

Zorg van Nu helpt je om slimme oplossingen in de zorg te ontdekken. Dit zijn digitale toepassingen, handige hulpmiddelen en nieuwe technieken. Er zijn vele sprekende voorbeelden die jou kunnen helpen bij je eigen zorg en gezondheid, of bij het helpen en verzorgen van een ander. Zorg van Nu laat bestaande (digitale) oplossingen zien, maar ook hulpmiddelen waarvan je misschien niet weet dat ze er zijn of hoe je ze moet gebruiken.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?