Search
Close this search box.
Search
Door | Philips

Made in 040: Europese top halen door het slimmer te doen dan de rest 

Wist je dat Eindhoven de kleinste stad van Europa is waar een Champions League-trofee staat? PSV heeft een indrukwekkende prijzenkast, met een budget dat nog geen fractie is van de Europese grootmachten als Real Madrid, Paris Saint Germain en Manchester City. In de nieuwste aflevering van de serie Made in 040 legt Philips uit hoe PSV dat doet: door het net wat slimmer te doen dan de andere clubs.

PSV, Philips en het Anna Ziekenhuis werken in dit kader in Eindhoven samen in het PSV Top Performance Center, een toponderzoeksinstituut waarin innovaties worden ontwikkeld om de prestaties van spelers te verbeteren.

Zo doet Michel de Haan promotieonderzoek naar de spieropbouw, uithoudingsvermogen en piekvermogen van sporters. Met behulp van 3D-spierechografie stelt hij een zogeheten fysiologisch profiel op van spelers. Zo kan PSV trainingsschema’s volledig op maat maken en blessures in de gaten houden (en voorkomen).

Ook werken de deelnemers aan het PSV Top Performance Center aan programma’s om, met real-time data, de voeding van spelers af te stemmen op hun behoefte, zodat ze beter presteren en sneller herstellen. Andere onderzoekers houden zich bezig met het slaappatroon van spelers: hoe beter de nachtrust, des te beter de conditie op het veld.

Made in 040

De 040 in Made in 040 staat voor het netnummer van de regio Eindhoven. In de videoserie Made in 040 zoekt Philips naar de innovaties van morgen die het leven van mensen verbeteren. Vanuit Brainport Eindhoven werkt de health-tech aanbieder aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hier is de grootste innovatiehub van Philips wereldwijd gevestigd en komen onderzoek, ontwikkeling, design, productie en commerciële activiteiten samen.

Michel de Haan doet promotieonderzoek naar de spieropbouw, uithoudingsvermogen en piekvermogen van sporters.

Op de High Tech Campus in Eindhoven en op de productie- en innovatielocatie in Best werken 8.500 mensen aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hier investeert Philips 40 procent van het jaarlijkse R&D-budget.

Bekijk de andere afleveringen van Made in 040:

Een eerdere 040-bijdrage van Philips over de Healthdot verscheen ook op ICT&health.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Innovation Partner
Door
Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?