Search
Close this search box.
Search

2 miljoen naar eHealth vanuit jeugd-ggz

Zeven jeugd-ggz-instellingen, samenwerkend onder de naam Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP), investeren de komende drie jaar twee miljoen euro in eHealth. Hiermee wilt het samenwerkingsverband niet alleen digitale behandelingsprogramma’s en applicaties ontwikkelen, maar ook investeren in een digitale onderzoekstructuur en trainingen. E-KJP sloot hiervoor een overeenkomst met eHealthplatform Jouw Omgeving.

Het platform Jouw Omgeving wordt een vast onderdeel van iedere behandeling vanuit E-KJP. Nu ondersteunt het platform een kwart van de behandelingen. Met deze samenwerking kan Jouw Omgeving 40.000 extra cliënten verwachten. De kwaliteit van zorg gaat met het inzetten van online programma’s en aanvullende communicatiemiddelen omhoog, aldus E-KJP.

Investeren in online behandeling

De komende drie jaar komt er geld vrij voor opleiding en verdere invoering van Jouw Omgeving binnen de zeven betrokken organisaties van E-KJP. Ook investeert E-KJP in nieuwe online behandelprogramma’s en mobiele applicaties. Zo komt er geld vrij voor een medicatie-app waarin cliënten hun medicijngebruik kunnen bijhouden.

Jouw omgeving

Jouw Omgeving is een online platform, wat zorgverlening in een veilige online omgeving faciliteert. Met Jouw Omgeving heeft de cliënt meer inzicht in het zorgtraject, waarmee transparantie in de zorgsector verbeterd wordt. De naasten en hulpverleners van de cliënt hebben eveneens toegang, waardoor het een centrale ontmoetingsplaats wordt voor alle betrokkenen. Behandeldoelen, rapportages, evaluaties en gegevens zijn op Jouw Omgeving inzichtelijk voor de betrokken professionals, de cliënt en, wanneer nodig, het netwerk van de cliënt. De communicatie via het platform is beveiligd, waardoor de cliënt zich geen zorgen hoeft te maken over privacygevoelige inhoud.

Met het E-KJP ontwikkelt Jouw Omgeving interactieve evidence-based behandelprotocollen.

Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Accare, De Bascule, Curium-LUMC, De Jutters/Lucertis, Karakter, Triversum en Yulius hebben besloten hun krachten te bundelen onder één kwaliteitslabel: het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie, kortweg E-KJP. De organisaties ontwikkelen onder dit label nieuwe zorgvormen, om zo de bezuinigingen in de zorg het hoofd te kunnen bieden.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?