Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

2 miljoen naar eHealth vanuit jeugd-ggz

Zeven jeugd-ggz-instellingen, samenwerkend onder de naam Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP), investeren de komende drie jaar twee miljoen euro in eHealth. Hiermee wilt het samenwerkingsverband niet alleen digitale behandelingsprogramma’s en applicaties ontwikkelen, maar ook investeren in een digitale onderzoekstructuur en trainingen. E-KJP sloot hiervoor een overeenkomst met eHealthplatform Jouw Omgeving.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het platform Jouw Omgeving wordt een vast onderdeel van iedere behandeling vanuit E-KJP. Nu ondersteunt het platform een kwart van de behandelingen. Met deze samenwerking kan Jouw Omgeving 40.000 extra cliënten verwachten. De kwaliteit van zorg gaat met het inzetten van online programma’s en aanvullende communicatiemiddelen omhoog, aldus E-KJP.

Investeren in online behandeling

De komende drie jaar komt er geld vrij voor opleiding en verdere invoering van Jouw Omgeving binnen de zeven betrokken organisaties van E-KJP. Ook investeert E-KJP in nieuwe online behandelprogramma’s en mobiele applicaties. Zo komt er geld vrij voor een medicatie-app waarin cliënten hun medicijngebruik kunnen bijhouden.

Jouw omgeving

Jouw Omgeving is een online platform, wat zorgverlening in een veilige online omgeving faciliteert. Met Jouw Omgeving heeft de cliënt meer inzicht in het zorgtraject, waarmee transparantie in de zorgsector verbeterd wordt. De naasten en hulpverleners van de cliënt hebben eveneens toegang, waardoor het een centrale ontmoetingsplaats wordt voor alle betrokkenen. Behandeldoelen, rapportages, evaluaties en gegevens zijn op Jouw Omgeving inzichtelijk voor de betrokken professionals, de cliënt en, wanneer nodig, het netwerk van de cliënt. De communicatie via het platform is beveiligd, waardoor de cliënt zich geen zorgen hoeft te maken over privacygevoelige inhoud.

Met het E-KJP ontwikkelt Jouw Omgeving interactieve evidence-based behandelprotocollen.

Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Accare, De Bascule, Curium-LUMC, De Jutters/Lucertis, Karakter, Triversum en Yulius hebben besloten hun krachten te bundelen onder één kwaliteitslabel: het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie, kortweg E-KJP. De organisaties ontwikkelen onder dit label nieuwe zorgvormen, om zo de bezuinigingen in de zorg het hoofd te kunnen bieden.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen