2013 ijzersterk jaar voor Kaseya

20 oktober 2017
aambeeld1
Apps
Nieuws

Nieuw management en verrijkt productportfolio resulteren in: groei, meer klanten en grotere SaaS-omzet

Amsterdam, 25 februari 2014 2013 was voor Kaseya, leverancier van IT-systeembeheersoftware, een ijzersterk jaar. Zo verkocht het IT-bedrijf meer softwarelicenties, trok het nieuwe klanten aan en omarmden meer klanten de SaaS-oplossing van Kaseya. De resultaten zijn een weerspiegeling van de hervonden kracht als gevolg van een managementwisseling en extra investeringen in nieuwe producten.

In de tweede helft van 2013 groeide het aantal verkochte licenties van Kaseya met meer dan vijftig procent vergeleken met dezelfde periode in 2012. Tijdens die zes maanden wist het bedrijf wereldwijd meer dan vijfhonderd nieuwe klanten aan zich te binden. Daarvan nam maar liefst zestig procent de SaaS-oplossing van Kaseya af.

De groei van Kaseya in 2013 is het resultaat van de recente veranderingen binnen het bedrijf. In juni 2013 nam Insight Venture Partners Kaseya over en Yogesh Gupta werd aangesteld als President en CEO. Gupta formeerde op zijn beurt meteen een doorgewinterd managementteam, gevolgd door aanzienlijke investeringen in softwareontwikkeling om de IT-systeembeheeroplossing van Kaseya te verrijken en uit te breiden. Zo implementeerde het bedrijf een uitgebreid ëagile development-proces dat Kaseya in staat stelt de marktintroductietijd te versnellen naar drie hoogwaardige releases per jaar. De eerste release op basis van dit proces Kaseya Virtual Administrator 6.5 (VSA) kwam uit in januari 2014. Binnen twee weken meldden zich meer dan duizend klanten aan om te profiteren van deze upgrade. De release biedt betere kwaliteit en prestaties, evenals nieuwe platformondersteuning.

Kaseya vulde daarnaast zijn portfolio aan met drie belangrijke, strategische overnames, waaronder Zyrion (nu Kaseya Traverse) voor cloud- en netwerkbeheer, Rover Apps (nu Kaseya BYOD) voor Bring Your Own Device-beheer, en 365 Command voor Office 365-beheer. Deze toonaangevende producten bieden belangrijke, aanvullende opties waarmee Kaseya-klanten de uitdagingen van de zich snel ontwikkelende IT-omgevingen beter aankunnen.

De laatste zes maanden hebben we ons voornamelijk gericht op het uitbreiden en verrijken van ons aanbod en onze processen. Zo kunnen we Managed Service Providers en grote bedrijven die op ons vertrouwen, beter bedienen, zegt Yogesh Gupta, President en CEO van Kaseya. Ons belangrijkste doel is om onze klanten succesvol te maken in wat ze doen. De zeer goede resultaten die we het afgelopen halfjaar hebben geboekt, zijn nog maar het begin van wat wij onze klanten, producten en organisatie de komende tijd kunnen en zullen bieden.

Bij Kaseya Nederland zien we vergelijkbare resultaten als wereldwijd, zegt Maarten Westdorp, Marketing Manager Benelux bij Kaseya. Ook in Nederland kiezen steeds meer klanten ervoor om diensten uit de cloud af te nemen. Zelfs klanten die on premise draaien, overwegen steeds vaker een overstap naar de cloud. Op die manier besparen ze fors op de kosten van aanschaf en onderhoud op hardware.