Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

5 eHealth richtlijnen voor verpleegkundigen en sociaal werkers

Het EU Project ENS4Care ontwikkelde 5 richtlijnen voor verpleegkundigen en sociaal werkers in de EU. De richtlijnen geven aan hoe zij eHealth moeten toepassen. De richtlijnen moeten ook politici helpen in hun beleidskeuzes.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Volgens Project coördinator Paul de Raeve zijn verpleegkundigen en sociaal werkers door hun plaats binnen de gezondheidszorg bij uitstek geschikt om eHealth tools te gebruiken. Hiervoor moeten zij de manier waarop zij werken innoveren. Dat kan met telemonitoring, telehealth advies en het voorschrijven van medicatie via ePrescribtion. Ook kunnen zij leren een health coach te zijn.
Maar om deze doelgroepen zover te krijgen dat ze hun manier van werken veranderen, is het volgens De Raeve belangrijk praktijkvoorbeelden te vinden, die deze doelgroepen over de streep moeten trekken.

Praktijkvoorbeelden

Het ENS4Care netwerk bracht 24 partners uit Europa, waaronder Nu’91, bij elkaar met (praktijk) ervaring in het vakgebied. Ook raadpleegde ENS4Care patiënten, mantelzorgers, onderzoekers en besturen en fabrikanten. De uitkomst bestaat uit 122 bestaande Good practices hoe verpleegkundigen en sociaal werkers eHealth kunnen inzetten, op nationaal en regionaal niveau.

De 5 richtlijnen zijn ook uitdrukkelijk gericht aan politici, aldus De Raeve. Polen, Romenië en Bulgarije zijn inmiddels aan het onderzoeken hoe zij de ENS4Care adviezen kunnen implementeren.

De 5 richtlijnen

•    ENS4Care Guideline on Prevention (WP2)
•    ENS4Care Guideline on Clinical Practice (WP3)
•    ENS4Care Guideline on Advanced Roles (WP4)
•    ENS4Care Guideline on Integrated Care (WP4)
•    ENS4Care Guideline on Nurse ePrescribing (WP5)

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen