Alivecor haalt 30 miljoen dollar nieuw kapitaal op

20 maart 2017
Nieuws

Maker van mobiele ECG-apparaten Alivecor heeft bij een recente financieringsronde 30 miljoen dollar kapitaal opgehaald. De series D-investeringsronde werd geleid door non-profit organisatie Mayo Clinic en Omron Healthcare. Het verse kapitaal zal onder meer worden gebruikt om innovatie te versnellen de activiteiten verder uit te breiden.

Alivecor kondigde tevens de lancering aan van Kardia Pro. Het nieuwe softwareplatform is gebaseerd op kunstmatige intelligentie waarmee onregelmatigheden in de hartslag kunnen worden ontdekt. Hiermee kan de kans op beroertes worden verkleind, stelt Alivecor.

Kardia Pro meet zaken zoals gewicht, acitiviteit en bloeddruk van de patient, maar ook wordt AI ingezet voor het maken van een gepersonaliseerd hartprofiel voor elke gebruiker. Volgens Alivecor worden patienten op deze manier actief betrokken bij hun gezondheidsituatie terwijl artsen meer inzage krijgen in meer medische data.

Alivecor is tevens ontwikkelaar van de Kardia, een hoesje voor om een iPhone waarmee via electroden electrocardiogrammen kunnen worden gemaakt. In 2012 kreeg het bedrijf toestemming van de Amerikaanse inspectie voor de gezondheidszorg FDA om het product op de markt te brengen.

Voormalig topman Google, Microsoft aan het roer


Alivecor werd vorige maand nog door Fast Company genoemd als een van de tien meest innovatie healthtech-bedrijven voor 2017. Volgens Fast Company zet het bedrijf met zijn machine learning platform een nieuwe benchmark voor de digitale gezondheidszorg.  

Aan het hoofd van Alivecor staat sinds november vorig jaar Vic Gundotra. Gundotra bekleedde voor zijn komst naar Alivecor topfuncties bij onder meer Google en Microsoft. Hij verving destijds euan thomson, die sinds 2013 de rol van interim-CEO vervulde na het vetrek van topman Dan Sullivan.