Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Alphabet-CEO Schmidt: toenemende digitalisering zorgt voor medische doorbraken

De toenemende digitalisering van de medische wereld zal de komende jaren zorgen voor doorbraken op gebieden zoals genetica. Ook ontstaat er een meer gepersonaliseerde en efficiëntere gezondheidszorg dankzij deze digitalisering via innovaties zoals zorg-op-afstand, wearables en cloud-toepassingen. Dat verwacht Alphabet-CEO Eric Schmidt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Hij gaf op Bloombergs Breakaway conferentie in New York eerder deze week als voorbeeld het gebruik van technologie om genoom sequencing te verbeteren. Er is een ongekend optimisme onder de huidige generatie wetenschappers en denkers als het gaat om de transformatie van onder meer de medische wereld, het oplossen van problemen die deze sector al eeuwen lang plagen.

Overheden dienen hier een stimulerende rol te spelen, zoals zij eerder gedaan hebben met publieke investeringen in wat later het technologische innovatiegebied van Sillicon Valley werd. Tegenwoordig geven politici en zakelijke leiders te veel de voorkeur aan kleine stapjes met minder risico, in plaats van de sprong te wagen met een kans op veel grotere opbrengsten uit innovatieve technologie en oplossingen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen