Search
Close this search box.
Search

Alphabet-CEO Schmidt: toenemende digitalisering zorgt voor medische doorbraken

De toenemende digitalisering van de medische wereld zal de komende jaren zorgen voor doorbraken op gebieden zoals genetica. Ook ontstaat er een meer gepersonaliseerde en efficiëntere gezondheidszorg dankzij deze digitalisering via innovaties zoals zorg-op-afstand, wearables en cloud-toepassingen. Dat verwacht Alphabet-CEO Eric Schmidt.

Hij gaf op Bloombergs Breakaway conferentie in New York eerder deze week als voorbeeld het gebruik van technologie om genoom sequencing te verbeteren. Er is een ongekend optimisme onder de huidige generatie wetenschappers en denkers als het gaat om de transformatie van onder meer de medische wereld, het oplossen van problemen die deze sector al eeuwen lang plagen.

Overheden dienen hier een stimulerende rol te spelen, zoals zij eerder gedaan hebben met publieke investeringen in wat later het technologische innovatiegebied van Sillicon Valley werd. Tegenwoordig geven politici en zakelijke leiders te veel de voorkeur aan kleine stapjes met minder risico, in plaats van de sprong te wagen met een kans op veel grotere opbrengsten uit innovatieve technologie en oplossingen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?