Alphabet’s GV investeert in AI-bedrijf biomedische wetenschap

28 mei 2018
BioscienceICTH
Innovatie
Nieuws

Owkin, ontwikkelaar van AI-oplossingen voor de biomedische wetenschap, heeft bij een recente investeringsronde 7 miljoen dollar opgehaald. Het kapitaal was afkomstig van de GV, de investeringstak van Alphabet GV was de enige investeerder tijdens de ronde. Tot dusver haalde Owkin 20 miljoen dollar op.

Owkin, opgericht in 2016, ontwikkelt via transfer learning predictive analytics-oplossingen die moeten helpen bij de ontdekking van nieuwe medicijnen. Binnen machine learning legt transfer learning de nadruk op de opslag van kennis tijdens het oplossen van een probleem terwijl diezelfde kennis op een ander, maar gerelateerd probleem wordt toegepast. Op basis van transfer learning ontwikkelde Owkin zijn flagship Owkin Socrates, bedoeld voor farmaceutische onderzoekers tijdens een trial of pre-klinsche fase van een product.

GV laat zich steeds meer gelden

Afgelopen januari haalde Owkin al 11 miljoen dollar op tijdens een  Series A-ronde. Destijd werd de ronde geleid door Otium Venture met deelname van Cathay Innovation. Owkin wendt het geld vooral aan voor de doorontwikkeling van zijn Socrates-platform, het aangaan van strategische partnerships en interne groei. GV investeert al geruime tijd in life sciences en investeerde eind maart nog in SpyBiotech, een Oxford University spinout en ontwikkelaar van vaccinaties. In samenwerking met Oxford Sciences Innovation (OSI) pompte GV 5 miljoen dollar in de start-up. In juli vorig jaar kondigde Google de oprichting aan van een nieuwe venture fund genaamd Gradient Ventures, specifiek gericht op AI-startups. Begin deze maand investeerde het nieuwe fonds samen met andere deelnemers 8 miljoen dollar in BenschSci, een AI-powered search engine voor biomedische wetenschappers. Meer weten over zinnige zorginnovaties én de implementatie?  Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden.  Wilt u ook aanwezig zijn? reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.