Search
Close this search box.
Search

Amerikaanse veteranen gediagnosticeerd door deep-learning

Het Artificial Intelligence (AI) bedrijf Flow Health ontwikkelt gepersonaliseerde zorgplannen voor Amerikaanse veteranen met gebruik van Deep Learning voor The US Department of Veterans Affairs (VA). Beide tekenden onlangs een vijfjarig contract. Een ontwikkeling die mogelijk wereldwijd ingezet kan worden.

Het Deep Learning instrument ploegt door enorme hoeveelheden data om bruikbare informatie te vinden. Flow Health wil daarmee kennisgrafieken bouwen, een database met informatie over genomen en fenotypes van verschillende mensen, om zodoende ziektes te identificeren en behandelingen te kunnen voorstellen.

“Het is onze missie om de gezondheidszorg te verbeteren door de nieuwste AI technieken toe te passen om detectie, diagnose, behandelingen en het managen van ziektes te verbeteren,” zo zei Alex Meshkin, CEO of Flow Health. “De VA steunt miljoenen Amerikanen die ons land hebben gediend en zij verdienen onze eer, ons respect en de beste zorg dat ons land te bieden heeft. Door onze samenwerking kan Flow Health de kracht van AI loslaten waar onze veteranen van kunnen profiteren.”

Data van 22 miljoen veteranen

AI heeft toegang nodig tot heel veel data om bruikbare inzichten te kunnen krijgen. Gelukkig biedt de medische wereld enorme hoeveelheden data. Er is ongeveer 30 petabytes aan medische informatie  – van 22 miljoen veteranen over een periode van 20 jaar – beschikbaar in de verzamelde VA data. Flow Health bouwt ’s werelds grootste kennisgrafiek op het gebied van medicijnen en genomen.

AI is een zeer interessant onderwerp voor de gezondheidszorg.. DeepMind, het Briste AI bedrijf van Google heeft een heel team aan specialisten puur voor de gezondheidszorg. Toevallig tekenden zij onlangs ook een vijfjarig contract, met the Royal Free London NHS Foundation Trust om de app Streams te ontwikkelen, zo meldde icthealth.nl eerder deze week.

Door toegang te krijgen tot deze Britse data gaat DeepMind Streams gebruiken om artsen te waarschuwen wanneer hun patiënten bijvoorbeeld de kans lopen op een acute nierontsteking of soortgelijke aandoeningen. AI zal niet alleen worden gebruikt om patronen te analyseren, maar het is de bedoeling dat het uiteindelijk ook gaat adviseren.

Analytici van Gartner hebben voorspeld dat in 2025 zo’n 50% van de bevolking vertrouwd op
virtuele persoonlijke zorgassistenten. Bedrijven als Baidu Research, de onderzoekstak van een Chinees webbedrijf, hebben bijvoorbeeld Melody ontwikkeld, een pratende AI robot die relevante informatie aan artsen en patiënten doorspeelt.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?