Annemarie van den Berg voorzitter Raad van Toezicht Saltro

28 mei 2019
Annemarie-van-den-Berg-Saltro
Diagnostiek
Nieuws

De raad van toezicht van Diagnostisch Centrum Saltro heeft Annemarie van den Berg benoemd als voorzitter van de raad van toezicht. Van den Berg volgt Paul Stamsnijder op, die per 1 juni aftreedt omdat zijn zittingstermijn afloopt.

Ir. Annemarie van den Berg MBA studeerde bedrijfskunde en is momenteel directeur van Rabo Schretlen Vermogensmanagement (RSVM). Zij heeft jarenlange ervaring in de bancaire sector, waarvan sinds 2005 in diverse directiefuncties bij de Rabobank. Van den Berg staat volgens Saltro bekend om haar verbindende kracht en inspirerend en enthousiasmerend leiderschap.

'Boeiende organisatie'

Van den Berg noemt Saltro in een persbericht over de benoeming een boeiende organisatie, vol ambitie en creativiteit om de missie: betere, toegankelijker diagnostiek voor de zorgprofessional en zorgvrager om weloverwogen beslissingen te nemen over gezondheid, ziekte en zorg, dichterbij te brengen.

"De getalenteerde en betrokken medewerkers halen samen met partnerorganisaties alles uit de kast om in het woelige speelveld van de zorg de dienstverlening aan zorgprofessionals en zorgvragers verder te verbeteren en te vernieuwen. Niet voor niets kwam Saltro bij recent medewerkers tevredenheidsonderzoek als een van de beste werkgevers uit de bus. Ik beschouw het als een eer om als toezichthouder bij de ontwikkeling van de organisatie betrokken te zijn en er in mijn rol waar mogelijk een bescheiden bijdrage aan te kunnen leveren.”

Samenwerking Saltro, UMC Utrecht

Eerder in mei kondigde Saltro aan dat het met UMC Utrecht de mogelijkheden wil onderzoeken van gezamenlijke innovatie en een lab voor medische microbiologie. Zo moet de deskundigheid in dit vakgebied vergroot worden en de dienstverlening aan zorgprofessionals, instellingen en zorgvragers verder verbeterd. UMC Utrecht en Saltro werken al jaren samen in het diagnostisch kenniscentrum en bij wetenschappelijk onderzoek en vonden de tijd rijp voor het intensiveren van de samenwerking.

Saltro is een innovatief diagnostisch kenniscentrum dat onder meer laboratorium- en functieonderzoeken uitvoert (zoals ECG’s, echo’s en longfunctiemetingen). Ook zet Saltro e-health oplossingen in, waarbij zelfmanagement en veilige kennisoverdracht centraal staan.Dit moet zorg voor de zorgconsument beter, goedkoper en toegankelijker maken.