Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Antwerpen krijgt e-health incubator

Goed nieuws voor medische start-ups. Binnenkort kunnen zij terecht bij een nieuwe Antwerpse incubator die specifiek focust op e-health.

BlueHealth Antwerp is een initiatief van Agfa Healthcare, de Cronos groep, iMinds, Universiteit Antwerpen, Universitair Ziekenhuis Antwerpen en de stad Antwerpen. Het is de bedoeling om ondernemers te ondersteunen in hun startfase.

Je kandidaat stellen bij BlueHealth Antwerp kan via de iStart call van iMinds die op 1 september wordt gelanceerd. In oktober maakt de nieuwe incubator een keuze uit de kandidaten en wordt de werking effectief opgestart. Daarmee is de start-up accelerator meteen de eerste klant van het Antwerpse StartupVillage nabij het Mechelseplein.

Antwerpen ziet zich als uniek gepositioneerd voor een incubator rond gezondheid omdat de stad over een grote zorginfrastructuur beschikt, wat nieuwe toepassingen rond e-health meteen toepasbaar maakt. "Het partnerschap BlueHealth Antwerp brengt kennisinstellingen, grote privé-bedrijven, zorgverstrekkers en overheid samen om jonge ondernemers met innovatieve e-health-ideeën ondersteuning te beiden tijdens de startfase", zegt schepen voor economie Philip Heylen in een mededeling.

BlueHealth Antwerp is uniek in Antwerpen, maar niet de enige in zijn soort die focust op e-health. Zo is er vandaag al het Microsoft Innovation Center in Genk en Kortrijk in Antwerpen

Op 22 & 23 september is de 3de Hackathon editie van MIC Vlaanderen. Wilt u daar aanwezig zijn of meer meer informatie hierover ontvangen. klik dan hier

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen