App Happy by Medelinked maakt welzijn tracken makkelijk

4 november 2016
Nieuws

Medelinked, een online en mobiel platform, heeft de Happy by Medelinked app toegevoegd aan hun uitgebreide portfolio. Medelinked richt zich op het beheren van persoonlijke gezondheidsgegevens. Tegelijkertijd verbindt het bedrijf gebruikers met zorgprofessionals. Met de Happy by Medelinked app breidt het bedrijf haar aanbod uit en creëert het een manier voor klanten om hun welzijn bij te houden.

Medelinked, gebaseerd in het Verenigd Koninkrijk, omvat verschillende platforms en applicaties waarmee het beheren van persoonlijke gezondheid makkelijker wordt. Ook biedt het bedrijf mogelijkheden om verbinding te maken met gezondheidsprofessionals in de omgeving. De applicatie Happy by Medelinked is de nieuwste uitbreiding van het bedrijf. Hiermee biedt Medelinked gebruikers een gratis manier om hun mentale welzijn bij te houden.

Gelukgevoel volgen

De applicatie zorgt ervoor dat gebruikers bij kunnen houden hoe zij zich gedurende de dag voelen. Deze app slaat deze data op, waardoor de gebruiker kan zien hoe en of het gelukgevoel fluctueert. Happy verzameld de data door gebruikers boxen te laten aanvinken, waarmee mensen aangeven of zij ‘gelukkig’, ‘content’ of ‘ongelukkig’ zijn. Naast deze manier van tracken, geeft de applicatie mensen ook de mogelijkheid hun gelukkigste momenten te bewaren op een ‘Happy Wall’: een feature waarin foto’s bewaard en getoond worden. Deze ‘Happy Wall’ kan de gebruiker delen met anderen op de Medelinked Global Happy Wall.

Mindfulness

De applicatie moet ervoor zorgen dat mensen bewuster gaan leven. Dit motiveert de app door mensen te laten reflecteren op de gedachtes, gevoelens en lichamelijke status die een moment met zich meebrengt. Hiermee wilt Medelinked zorgen dat gebruikers het leven en uitdagingen anders gaan ervaren en benaderen. Wilt het individu zijn of haar niveau van geluk bespreken met een professional; dan kan dat via de Talk to a Doctor service die Medelinked biedt.

Alles op één plek

De gegevens die Happy by Medelinked verzamelt, zijn terug te vinden in een persoonlijk gezondheidsdossier. De gebruiker kan dit dossier delen met gezondheidsprofessionals. Naast data uit de applicatie, kunnen in dit dossier ook medische details opgeslagen worden; allergieën, medicijnen, tests, scans, behandelingen en vaccinaties. Door al deze data op één plek te verzamelen, heeft het individu een snel overzicht. En wordt het monitoren en verbeteren van de gezondheid makkelijker, aldus Medelinked.

Het individu heeft zelf de controle over het dossier, wat zich bevindt in het Medelinked Health Cloud systeem. De gebruiker geeft zelf aan wie toegang heeft tot het dossier, waarbij het mogelijk is om bepaalde informatie in de Emergency Records op te slaan. Hiertoe is alleen toegang te verkrijgen met een wachtwoord.

Medelinked is ontstaan in 2005. Het bedrijf streeft ernaar de gezondheidszorg efficiënter en effectiever te maken. Dit doen zij door mensen hun eigen gezondheidsdossier te laten beheren en gebruikers in verbinding te stellen met een netwerk aan gezondheidsprofessionals.