App helpt vrouwen stressvrij zwanger te worden

14 januari 2016
laracompanion-components-app-biometric-device-health-fertility
Innovatie
Nieuws

De Duitse eHealth startup LARAcompanion helpt vrouwen minder stress te voelen, en daardoor de kansen op een bevruchting te vergroten. In Duitsland zijn 6 miljoen mensen ongewenst kinderloos.

Volgens LARAcompanion heeft onvruchtbaarheid een genetische, hormonale en/of psychologische oorzaak. De stress van onvruchtbaarheid kan werken als een vicieuze cirkel bij vrouwen: het niet zwanger worden is de oorzaak van veel stress en deze stress kan de vruchtbaarheid afremmen.

LARAcompanion begeleidt vrouwen en stellen en maakt daarbij gebruik van trainingsprogramma's om stress te reduceren. Een smartphone app tracks vitale - en vruchtbaarheidsparameters. Tenslotte geeft een biomarker aan welke voortgang de gebruiker maakt tijdens de training.

Crowdfunding

Financiering moet komen van een crowdfunding actie. Het bedrijf hoopt 210.000 euro binnen te halen voor software ontwikkeling en marketing. Het product zou in 2016 op de markt moeten komen.
De app is ontwikkeld door Juliane Zielonka en Julia Lazaro. Zij zijn beiden ervaringsdeskundig. Juliane Zielonka ontwikkelde in 2012 de portal www.uterus-myomatosus.net om vrouwen meer informatie te geven over de behandeling.

De App combineert medische kennis met concrete behoefte van gebruikers in een innovatief IT product. Het team bestaat verder uit de fertility coach Franziska Ferber. De App is gecertificeerd bij de German Association for Systemic Therapy (DGSF).