Search
Close this search box.
Search

App Hospital Go winnaar MST’s Create Tomorrow

Studenten van damesdispuut Bastet zijn met hun idee om een app voor oudere patiënten te ontwikkelen tot winnaar gekroond op Create Tomorrow. Tijdens deze grootste studentendenktank ter wereld, op 1 mei op de Universiteit van Twente, ontvingen de winnaars een cheque van 4.000 euro.

Create Tomorrow is een tweejaarlijks terugkerend evenement op de Universiteit van Twente. Studenten werken een dag lang aan een vraagstuk uit het bedrijfsleven of aan een toekomstig scenario, waarbij ze worden bijgestaan door consultants. Op 1 mei vond de 8e editie plaats.

‘Hoge impact, verbindend en kostenbesparend’

Voor Medisch Spectrum Twente werkten vijf groepen studenten aan het vraagstuk ‘Hoe houden we in de toekomst de gezondheidszorg betaalbaar door het gebruik van technologie?’ De oplossing van team Bastet; het ontwikkelen van de app Hospital Go, werd als beste van de vijf gekozen en zelfs bekroond als winnend idee van Create Tomorrow.

Volgens de jury heeft de app een grote impact in de maatschappij, brengt het mensen met elkaar in verbinding en worden er tegelijkertijd kosten bespaard. Met de gewonnen cheque ter waarde van 4.000 euro kunnen de studenten het idee verder uitwerken.

Zo goed mogelijk met ziekte omgaan

Hospital Go is een app waarmee een (oudere) patiënt gelinkt wordt aan een digitaal huisdier. De app herinnert de patiënt eraan dat de medicatie moet worden ingenomen, maar ook aan dagelijkse activiteiten zoals bewegen, eten en water drinken. De sociale omgeving van een patiënt krijgt toegang tot de app, zodat ze kunnen zien hoe het gaat. Als er geen familie of buren zijn, wordt er een student aan de patiënt gekoppeld. Ook kunnen zorgverleners informatie over de gezondheid van de patiënt ontvangen.

De belangrijkste functie van Hospital Go is om patiënten zo goed mogelijk met hun ziekte om te laten gaan, op een leuke manier. De bedenkers hopen met de app het zelfvertrouwen van patiënten te kunnen verbeteren en ze handvatten te geven zodat ze sneller vanuit het ziekenhuis naar huis kunnen gaan. Hiermee worden de kosten van ouderenzorg verlaagd.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Wervingscampagne
Bijzondere wervingscampagne Reinier de Graaf
Neuromorphic Computing
Elektronische devices gebaseerd op neuromorphic computing
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
Volg jij ons al?