Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

‘Apple breidt eigen gezondheidskliniek uit’

Apple zou tenminste 40 nieuwe medewerkers hebben aangenomen voor AC Wellness, een kliniek voor alleen Apple-medewerkers. Volgens CNBC heeft Apple mensen in dienst genomen die werkzaam zijn op het snijvlak van zorg en technologie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Apple opende de deuren van AC Wellness begin dit jaar in Santa Clara County, nabij het hoofdkwartier van Apple. AC Wellness, een dochteronderneming van Apple, richt zich niet alleen op medische zaken, maar ook op ontspanning en welbevinden in het algemeen. Technologie speelt uiteraard een grote rol binnen de faciliteit en medewerkers kunnen er ook nieuwe medische toepassingen testen.

Volgens bronnen heeft Apple personeel weggehaald bij Crossover Health, dat zelf een aantal on-site klinieken in de Bay Area bezit. Eind vorig jaar doken nog geruchten op dat Apple Crossover Health had willen kopen. Naar verluidt zou Apple ook interesse hebben in personeel van het nabij gelegen Stanford Health Care. Van Stanford Health Care is ook Sumbul Desai afkomstig, die nu aan het hoofd van AC Wellness zou staan, schrijft CNBC.

Apple zou in eerste instantie mikken op het binnenhalen van wellness professionals met een passie voor technologie waaronder voedingsdeskundigen en alternatieve genezers. Volgens bronnen zouden veel nieuwe medewerkers van AC Wellness afkomstig zijn van innovatieve health start-ups.

Apple koestert al jaren een diepe interesse in healthcare. Voormalig CEO en oprichter van Apple Steve Jobs overleed zelf in 2011 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Jobs stond bekend om zijn passie voor gezondheid en technologie.

Amazon

CNBC meldt tevens dat ook Amazon voornemens is flink te investeren in de gezondheid van zijn medewerkers. Bronnen melden aan de zender dat het bedrijf momenteel hiermee een pilot draait op zijn hoofdkantoor. Volgens bronnen wil Amazon zorgklinieken openen voor zijn personeel. Daarmee moeten de zorgkosten van het bedrijf omlaag worden gebracht.

 

Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de honderden voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en meld u snel aan!

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen