Search
Close this search box.
Search

Apple en Donate Life America bieden donorregistratie via iPhone aan

Apple gaat samenwerken met Donate Life America. Op deze manier hopen beide organisaties het aantal donors te vergroten. Momenteel wachten meer dan 120.000 Amerikanen op een levensreddende transplantatie. Omdat de vraag het aanbod veruit overtreft, sterft er in de VS gemiddeld elk uur iemand die wacht op een nieuw orgaan.

Amerikaanse iPhone-gebruikers kunnen zich voortaan vanuit de iOS 10-versie van de Gezondheid-app aanmelden als orgaan-, hoornvlies- en weefseldonor. Speciaal hiervoor hebben Apple en Donate Life America een eenvoudige registratieprocedure opgezet, zodat een iPhone-bezitter zich met een paar tikjes op het scherm kan informeren en aanmelden als donor.

Alle aanmeldingen die via iPhone worden verzonden, komen rechtstreeks binnen bij het landelijke donorregistratiesysteem van Donate Life America. Bijkomend voordeel is volgens Apple dat mensen op deze manier hun donor-verklaring altijd bij zich hebben. Het is nog niet bekend of en zo ja, wanneer Apple de functie ook buiten de VS gaat aanbieden.

Lagere drempel registratie

David Fleming, voorzitter en CEO van Donate Life America, stelt dat dankzij de uitbreiding van de Gezondheid-app op de iPhone de drempel veel lager wordt voor mensen om informatie over orgaan-, hoornvlies- en weefseldonatie op te vragen en zich als donor aan te melden. Een orgaandonor kan acht levens redden en nog veel meer mensen aan gezond weefsel helpen.

Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple, stelt dat het technologieconcern zich altijd ten doel gesteld om producten te maken die het leven van mensen ingrijpend veranderen. Met de nieuwe versie van de Gezondheid-app wil de onderneming er voor zorgen dat mensen zich bewust worden van orgaandonatie, zich daarover kunnen informeren en zich ook meteen als donor kunnen registreren.

Gezondheids-app iPhone

In de Gezondheid-app op de iPhone staan gegevens over fysieke gesteldheid én alle fitnessgegevens van de gebruiker onder elkaar. De app bevat verder de mogelijkheid om een medisch ID aan te maken, zodat in geval van nood alle belangrijke medische gegevens direct beschikbaar zijn voor hulpverleners, ook als het toegangsscherm van de iPhone vergrendeld is. 

De medische ID kan informatie bevatten over onder andere ziektes, allergieën, medicijngebruik, bloedgroep en wie er moet worden gebeld in geval van nood. In iOS 10 komt daar voor iPhone-bezitters in Amerika de mogelijkheid bij om zich te laten registreren als orgaan-, hoornvlies- en weefseldonor bij Donate Life America.

Komend najaar lancering iOS 10

De preview van iOS 10 voor ontwikkelaars is momenteel beschikbaar voor deelnemers aan het iOS Developer Program via developer.apple.com. Een openbaar bètaprogramma wordt deze maand voor iOS-gebruikers beschikbaar gesteld via beta.apple.com. iOS 10 komt dit najaar uit als gratis software-update.

Donate Life America is een non-profitsamenwerkingsverband tussen een aantal organisaties in de VS  die zich richten op het verhogen van het aantal orgaan- en weefseldonoren. Donate Life America is verantwoordelijk voor het beheer en de promotie van het landelijke donatiemerk Donate Life en staat de Donate Life State Teams en landelijke partnerorganisaties bij door donorregisters beschikbaar te stellen en het landelijke Donate Life-register bij te houden.  

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?