Apple Resellers bieden eHealth-toepassingen FocusCura aan

7 juni 2016
Nieuws

Het Nederlandse zorginnovatiebedrijf FocusCura lanceert een nieuwe generatie eHealth-oplossingen die ouderen en chronisch zieken helpen om langer zelfstandig te blijven. De lancering omvat verschillende iOS apps ter ondersteuning van de thuiszorg, een telemonitoringsoplossing en een speciaal ontworpen app waarmee senioren eenvoudig met hun zorgnetwerk kunnen communiceren.

FocusCura is als eerste Nederlandse bedrijf een Apple Mobility Partner. Dit maakt het voor het bedrijf mogelijk gebruik te maken van Apple's expertise en wereldwijde bereik. Op deze wijze kan ze haar eHealth-oplossingen bij zoveel mogelijk cliënten en zorgverleners brengen.

FocusCura is hierdoor bovendien in staat iPhone en iPad apps te ontwikkelen die optimaal gebruik maken van de nieuwste mogelijkheden van iOS en Apple's software, waaronder HealthKit en CareKit. Zo moeten volgens het bedrijf nieuwe mogelijkheden ontstaan om data te delen en communicatie tussen cliënten en zorgverleners mogelijk te maken. De nieuwe FocusCura eHealth-oplossingen komen beschikbaar via Apple Premium Resellers door heel Europa. De lancering start in Nederland, België, Zweden en Denemarken.

Beeldzorg

Een voorbeeld van een FocusCura innovatie is de app voor communicatie tussen ambulante zorgverleners, artsen en hun cliënten. Via een op afstand te beheren slim adresboek kunnen cliënten de beschikbaarheid van hun zorgnetwerk zien en via videocontact met hen communiceren. In de nieuwe app voor de iPad is zelfs een speciale toegankelijkheidsinstelling gemaakt voor mensen met een (ernstige) beperking die een simpele '1-klik-bediening' mogelijk maakt.

Woningtoegang

Een ander voorbeeld is een app waarmee zorgverleners in de thuiszorg de deur van cliënten kunnen ontgrendelen. Via een onzichtbare deuropener kan de zorgmedewerker de deur openen als de cliënt dit zelf niet kan. Bijvoorbeeld omdat de cliënt bedlegerig is of in geval van nood zoals na een valincident. De deuropener wordt aan de bestaande deursituatie bevestigd.

Ondersteuning door Apple Premium Resellers

Als er aanvullende ondersteuning nodig is, kunnen zorgorganisaties en hun gebruikers terecht bij Apple Premium Resellers die een contract hebben met FocusCura. "Dit kan technische ondersteuning omvatten, maar ook begeleiding bij implementatie in de eigen taal", zegt Daan Dohmen, oprichter en CEO van FocusCura.
 
De eerste Apple Premium Resellers die de FocusCura eHealth-diensten aanbieden, zijn ATEA in Zweden en Amac en Scholten Awater in Nederland. De groeiende lijst van Apple Premium Resellers die de FocusCura-oplossingen voeren, zal op de website van FocusCura worden gepubliceerd.